Ο Στέφανος Κασσελάκης οδηγεί την κούρσα του λαϊκισμού λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές κάνοντας πιο τοξικό το προεκλογικό κλίμα με σκοπό να συσπειρώσει και τον τελευταίο πρώην ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα κοιτάζει και σε άλλα όμορα κόμματα όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Νέα Αριστερά, το ΚΚΕ, το Κόσμος του Πέτρου Κόκκαλη ή το ΜΕΡΑ του Βαρουφάκη.

Η αγωνία του Κασσελάκη να ξεπεράσει το ποσοστό του 15-16% είναι εμφανής όσο ποτέ.

Θεωρεί στην αρχή ότι θα νικήσει τη Νέα Δημοκρατία, μετά ότι θα πάρει ένα ποσοστό που θα έχει μπροστά το 2, μετά ότι το τελικό ποσοστό θα εκπλήξει.

Προσπαθεί να δημιουργήσει μία ψεύτική εικόνα για να τραβήξει τα πρώην στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μην ψηφίσουν ένα μικρότερο κόμμα.

Όμως, η πραγματικότητα είναι ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μία κάμψη ποσοστών η οποία θα μετουσιωθεί σε ένα μέτριο ποσοστό γύρω στο 15% και σε αυτό συμφωνούν αρκετές αναλύσεις δημοσκόπων.

Ο λόγος δεν είναι μόνο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα διαλυμένο κόμμα με όρους οργανώσεων και μηχανισμών.

Ο μισός μηχανισμός που αποτελούνταν από αριστερούς έχει πάει στη Νέα Αριστερά ή σε άλλα κόμματα.

Οι προσδοκίες των επιτελών της Κουμουνδούρου εδράζονται στο ότι οι απολιτίκ και κυρίως οι γυναίκες που βλέπουν συμπαθητικά τον Κασσελάκη, θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές που θα γίνουν καλοκαιρινό μήνα.

Όμως, σε αυτές τις ευρωεκλογές αναμένεται ρεκόρ αποχής από το σύνολο αυτών των δεξαμενών και το αποτέλεσμα θα το καθορίσουν οι μηχανισμοί των κομμάτων και κατά πόσο θα ενεργοποιήσουν τους ψηφοφόρους.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ (αλλά εν μέρει και η ΝΔ) κινδυνεύει περισσότερο από την χαλαρή ψήφο καθώς στο χώρο της Κεντροαριστεράς υπάρχει μία τεράστια πανσπερμία νέων και παλιών κομμάτων.

Στη χαλαρή ψήφο τέτοια κόμματα έχουν την τιμητική τους καθώς οι ψηφοφόροι φεύγουν από την επιλογή κυβερνησιμότητας και ψηφίζουν με πιο καθαρή και πιο «ρομαντική» διάθεση.

Υπό αυτή την έννοια, κινδυνεύει ο ΣΥΡΙΖΑ του φιλελεύθερου και κεντρώου Κασσελάκη να έχει διαρροή αριστερών ιδεολόγων ψηφοφόρων προς τα άλλα αριστερά κόμματα που κρατάνε τους τύπους και τα προσχήματα της ιδεολογίας τους.

Διαβάστε ακόμη: