Ένας από τους παράγοντες που το Μαξίμου έχει χαρακτηρίσει βαρύνουσας σημασίας είναι το πως θα συμπεριφερθούν στις ευρωεκλογές οι πολίτες της Μακεδονίας.

Τα πράγματα ενώ στην αρχή φάνταζαν δύσκολα καθώς υπήρχαν διαρροές από τη Νέα Δημοκρατία σε άλλα κόμματα της Δεξιάς, κυρίως στον Βελόπουλο, έχουν αλλάξει.

Η δραστηριοποίηση του Πρωθυπουργού και το ρίξιμο των γεφυρών με την Εκκλησία συντέλεσε στο κόψιμο αυτών των διαρροών.

Επιπλέον, η προκλητική συμπεριφορά της ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας έφερε στο κόσμο μνήμες της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και αυτών που ευθύνονται για αυτή την επαίσχυντη συμφωνία, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φρενάρει δημοσκοπικά εδώ και 2 εβδομάδες. Το κλίμα αμφισβήτησης που υπάρχει από τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικό.

Οι πολίτες καταλογίζουν στον Αλέξη Τσίπρα, στο Νίκο Κοτζιά και τώρα στον Στέφανο Κασσελάκη που υπερασπίζεται τη Συμφωνία, τις επιθετικές ενέργειες της νέας ηγεσίας των Σκοπίων καθώς θεωρούν ότι η Συμφωνία ήταν κακή και ατελής και παραχωρούσε το όνομα της Μακεδονίας χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις.

Ήταν ετεροβαρής και δεν διασφάλιζε τα συμφέροντα της χώρας.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Κασσελάκης ζητάει επιτακτικά να ψηφιστούν και τα μνημόνια συνεργασίας που η κυβέρνηση δεν έχει φέρει στην Βουλή.

Όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, αυτό θα ήταν αυτοκτονικό, βιαστικό και θα παρουσιαζόμασταν αδικαιολόγητα πρόθυμοι όταν η άλλη πλευρά παραμένει προκλητική να αμφισβητεί ακόμα και το πρώτο άρθρο της Συμφωνίας των Πρεσπών, δηλαδή το όνομα της χώρας, που έχει συμφωνηθεί να είναι Βόρεια Μακεδονία.

Αυτή η αδιανόητη στρατηγική της Κουμουνδούρου θα στοιχίσει…

Η μπάλα παίρνει και το ΠΑΣΟΚ καθώς αποκαλύφθηκε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν στην αρχή θετικός για την Συμφωνία όταν η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά ήταν αρνητική.

Το ΠΑΣΟΚ ηττάται κατά κράτος στην Μακεδονία, βρίσκεται 4ο μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου. Ο τελευταίος, μάλιστα, εισπράττει διαρροές και από το ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση καλείται τώρα να παίξει ένα δυναμικό ρόλο απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις και αφήνεται να εννοηθεί ότι η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπίων θα βρεθεί στα ραντάρ και των ευρωπαίων, ενώ συγκεκριμένοι υπουργοί και βουλευτές όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Θάνος Πλεύρης τονίζουν ότι η χώρα μπορεί να καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς τα Σκόπια δεν την τηρούν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφήνει ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο θεωρώντας ότι θα αξιολογηθούν όλα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση θα φράξει για τα καλά την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας.

Ένα σκληρό ντεμαράζ για το θέμα αυτό, θα μπορούσε να τονώσει τα ποσοστά της ΝΔ στην δύσκολη αυτή περιοχή.

Διαβάστε ακόμη: