Στην τελική ευθεία μπαίνει το κυβερνητικό στρατόπεδο για την εκλογική μάχη της 9ης Ιουνίου.

Ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και θα έχει επαφές με τον δήμαρχο κ. Αγγελούδη, τον Μητροπολίτη ενώ θα μιλήσει για τις επεκτάσεις του Μετρό στην Θεσσαλονίκη.

Το επόμενο διάστημα θα βρεθεί και στην Δυτική Μακεδονία με σκοπό να επισκεφτεί όλες τους νομούς.

Στον προεκλογικό αγώνα έχουν μπει για τα καλά και οι υπουργοί όπως ο Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος κάνει περιοδείες στην Κρήτη και προετοιμάζει την άφιξη του Πρωθυπουργού που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Η Κρήτη είναι σημαντική καθώς η ΝΔ παίρνει αρκετές ψήφους προερχόμενες από την Κεντροαριστερά.

Το δυνατό χαρτί της ΝΔ παραμένει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που στις μετρήσεις δείχνει να υπερέχει σε όλα απέναντι στους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης.

Σημαντικό ρόλο έχουν παίξει και τα social media όπου ο Κ.Μητσοτάκης διαθέτει τους διπλάσιους ακολούθους και έτσι φτάνει το μήνυμά του σε νεότερες ηλικίες όπου η ΝΔ έχει πρόβλημα.

Κίνδυνος ωστόσο για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς παραμένει η μεγάλη αποχή που φαίνεται να έρχεται καθώς οι εκλογές γίνονται καλοκαιρινό μήνα που θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς να πάνε για μπάνια ή βόλτες.

Κακά τα ψέματα, οι ευρωεκλογές δεν ενθουσιάζουν τους πολίτες ενώ πέρα από την αποχή, υπάρχει και το φαινόμενο της χαλαρής ψήφου αφού δεν διακυβεύεται η διακυβέρνηση της χώρας.

Δηλαδή να πάνε να ψηφίσουν αλλά να ψηφίσει ο κόσμος μικρά κόμματα για να στείλει και ένα μήνυμα σε όλα τα κόμματα και περισσότερο στην κυβέρνηση.

Επίσης, ο Μητσοτάκης έχει βάλει ένα στόχο, το 33%.

Σε περίπτωση που δεν τον πιάσει τότε θα επιδιωχθεί από την αντιπολίτευση να το μεταφράσει σαν αποτυχία και ότι η κυβέρνηση δεν έχει πλέον την απόλυτη νομιμοποίηση να προχωρήσει στην κυβερνητική της ατζέντα.

Γι’ αυτό και ο Μητσοτάκης, θεωρείται ότι δεν έβαλε τυχαία το νούμερο αυτό, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μπορεί να το καταφέρει.

Όμως, τους δημοσκόπους τους φοβίζει αυτό το 10% των αναποφάσιστων καθώς μπορεί να μην κινηθούν όπως κινούνται στις εθνικές εκλογές.

Άλλωστε, είναι γρίφος και το ποσοστό που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς υπάρχει μία νέα δεξαμενή που βλέπουν θετικά τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα πάνε να ψηφίσουν.

Πάντως, κυβερνητικές πηγές θεωρούν ότι ο Πρωθυπουργός έκλεισε τις διαρροές προς τα δεξιά του, κάνει τις κινήσεις του για μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας όπως η ακρίβεια (έστειλε επιστολή στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για την πρακτική πολυεθνικών που πουλάνε πιο ακριβά στην Ελλάδα) ενώ θα περιοδεύσει παντού σαν να βρίσκεται σε εθνικές εκλογές.

Διαβάστε ακόμη: