Οι αιφνίδιοι θάνατοι, σε διάστημα μιας εβδομάδας ο ένας από τον άλλον, 2 πανίσχυρων Σείχιδων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μελών της βασιλικής οικογένειας, που συνοδεύτηκαν ο μεν πρώτος από δημόσιο πένθος της χώρας 7 ημερών και ο δεύτερος τριών ημερών, αποτελούν την βασική αιτία της καθυστέρησης υλοποίησης του deal της Τέρνα Ενεργειακής με το fund Masdar, λόγω των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων και του δημοσίου πένθους στο οποίο είχε υπεισέλθει η χώρα και την είχε βυθίσει για περισσότερο από 15 ημέρες σε πλήρη απραξία!

Πρόκειται για τους θανάτους πρώτον του Σεΐχη Tahnoon bin Mohammed Al Nahyan που ανακοινώθηκε στις 2 Μαΐου και συνοδεύτηκε από κρατικό πένθος 7 ημερών και δεύτερον, του Σεΐχη Hazza bin Zayed Al Nahyan που συνέβη το απόγευμα της 8ης Μαΐου και συνοδεύτηκε από εθνικό πένθος 3 ημερών, εξίσου μέλος της Βασιλικής Οικογένειας!

Επί του προκειμένου τώρα, οι εξελίξεις γύρω από το deal τρέχουν και δεδομένου ότι οι Άραβες του Masdar βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είναι θέμα πλέον λίγων ημερών οι ανακοινώσεις!

Τα νέα στοιχεία που προκύπτουν βάσει των πληροφοριών που έρχονται στην κατοχή μας λένε ότι:

Πρώτον οι Άραβες πάνε πλέον να αποκτήσουν το 100% της Τέρνα Ενεργειακής χωρίς κανείς υφιστάμενος μέτοχος να διακρατά ποσοστά!

Δεύτερον, η τιμή φέρεται να προσδιορίζεται πλέον στα 20,5 ευρώ ανά μετοχή, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται, αν δεν ενταχθούν στο πακέτο τα ενεργειακά έργα που ακόμη δεν έχουν ωριμάσει, το deal να κλείσει στα 20 ευρώ!

Διαβάστε ακόμη: