Το ανανεωμένο Renault Captur θα αποκαλυφτεί την ερχόμενη Πέμπτη 4 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία.

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του Captur να πούμε ότι η πρώτη του γενιά έκανε πρεμιέρα το 2013 και η δεύτερη το 2019. Συνολικά έχει σημειώσει περισσότερες από 2 εκατομμύρια πωλήσεις, στις 90 χώρες στις οποίες διατίθεται. Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι το Captur είχε ανακηρυχτεί «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021» για την Ελλάδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο βάρος των σχεδιαστικών αλλαγών έχει πέσει στο μπροστινό τμήμα του ανανεωμένου Captur, όπου συναντάμε νέα πιο κάθετη και πιο στενή μάσκα, το νέο λογότυπο της Renault,  λεπτότερους προβολείς και κάθετα τοποθετημένα Led φώτα ημέρας σε σχήμα μπούμερανγκ.

Η γραμμή της οροφής αναμένεται να διατηρήσει την ελαφριά κλίση της, ενώ ανεπαίσθητες θα είναι οι αλλαγές στο πίσω τμήμα, με τα φωτιστικά σώματα να διατηρούν το χαρακτηριστικό τους σχήμα “C”. Εκτιμάται ότι στην παλέτα για το αμάξωμα θα προστεθούν νέες αποχρώσεις, ενώ θα αποκτήσει και ζάντες νέας σχεδίασης.

Στο εσωτερικό τώρα, θα δούμε να παραμένει η κεντρική κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής, μεγέθους έως 9,3 ιντσών, ενώ το «παρών» θα δίνει και ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 10,2 ιντσών. Ίσως υπάρξει αναβάθμιση των υλικών στα ενδότερα και νέες επιλογές για τις επενδύσεις των καθισμάτων.

Η εξηλεκτρισμένη γκάμα του Captur θα συνεχίσει να περιλαμβάνει ήπια υβριδική, full υβριδική και plug-in υβριδική έκδοση, καθώς επίσης αποδοτικούς  βενζινοκινητήρες και έκδοση διπλού καυσίμου με LPG.

Μετά την ανανέωσή του το Captur θα συνεχίσει να μάχεται σε μια απαιτητική κατηγορία, έχοντας δυνατούς αντιπάλους, όπως για παράδειγμα τα Skoda Kamiq, Volkswagen T-Cross, Ford Puma, Peugeot 2008 και Opel Mokka.

Διαβάστε ακόμη: