Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από 1η Απριλίου.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης ανάφερε κατά την εισήγησή του: «Από την 1/4/2024 όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα λαμβάνουν 830 ευρώ το μήνα, μιλάμε για μια αύξηση κατά 50 ευρώ σε ένα ποσό που θα συμπαρασύρει προς τα πάνω τριετίες και πολλά επιδόματα».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια μελετημένη απόφαση που «στηρίζει το εισόδημα, αλλά δεν επηρεάζει το κόστος παραγωγής».

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή και στην καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας, εξαπολύοντας «πυρά» κατά της αντιπολίτευσης.

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ανταγωνίζονται σε τοξικότητα όσο οδεύουμε προς τις ευρωεκλογές (…) Δεν συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον, ο καθένας στο ρόλο του (…) Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αλήθεια για την τραγωδία στα Τέμπη μακριά από την διαστρέβλωση της πολιτικής δημαγωγίας (…) Τα κόμματα της αντιπολίτευσης μεθόδευσαν την επίθεση κατά της κυβέρνησης. Πιστεύω ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιος είναι ειλικρινής και από την εκφορά του λόγου», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Μας περιμένουν σημαντικές μάχες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το μεταναστευτικό ή τους αγρότες, Χρειάζονται ευρωβουλευτές με δυνατή εθνική φωνή. Στην ίδια κάλπη θα ζυγιστεί η συνέχεια μιας πορείας που παρά τις δυσκολίες μας πάει μπροστά», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμη: