Το βιβλίο των παραγγελιών για το ανανεωμένο Renault Captourέχει ανοίξει στη χώρα μας, ενώ ανακοινώθηκαν και οι τιμές του.

Όσο για τα χαρακτηριστικά του; Οι συμπαγείς διατάσεις του διατηρούνται, με το μήκος να βρίσκεται στα 4,24 μ. Οι περισσότερες σχεδιαστικές επεμβάσεις εντοπίζονται κυρίως στο μπροστινό τμήμα, ενώ υπάρχουν αρκετοί κοινοί παρονομαστές με το ανανεωμένο Clio, τα νέα Scenic E-Tech και Rafale.

Παρατηρήστε τους λεπτότερους εμπρός προβολείς με στάνταρ τεχνολογία full-LED, το νέο λογότυπο της Renault στη μάσκα, η οποία έχει το ίδιο χρώμα με το αμάξωμα, και τα κάθετα τοποθετημένα στα άκρα του προφυλακτήρα Led φώτα ημέρας σε σχήμα βέλους. Τα πίσω φωτιστικά σώματα διατηρούν το χαρακτηριστικό σχήμα “C”, ενώ έχουν αποκτήσει νέα γραφικά.

Ανάλογα με την εξοπλιστική έκδοση το ανανεωμένο Captur πατάει σε ζάντες νέας σχεδίασης, 17 έως 19 ιντσών, ενώ η παλέτα για το αμάξωμα προσφέρει 14 χρωματικούς συνδυασμούς. Στην εποχή της βιωσιμότητας το ανανεωμένο Captur «αρνείται» πλέον να χρησιμοποιήσει δέρμα και χρώμιο.

Η νέα κορυφαία και σπορτίφ εξοπλιστική έκδοση Esprit Alpine αντικαθιστά την RS Line, ενώ φέρνει μια πιο δυναμική αύρα στο ανανεωμένο Captur με γκρι πινελιές στον προφυλακτήρα, 19αρες ζάντες, το σχετικό λογότυπο στα εμπρός φτερά, πεντάλ αλουμινίου, ειδική επένδυση καθισμάτων, γαλλική σημαία, μπλε ραφές και ασορτί διακοσμητικό ένθετο στο ταμπλό.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι σαφώς λιγότερες, καθώς αφορούν κυρίως τη μεγαλύτερη κάθετη οθόνη αφής των 10,4 ιντσών και το ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 10,25 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων OpenR, με ενσωματωμένες λειτουργίες της Google (Google Maps, Google Assistant και Google Play) που λειτουργεί με το πιο πρόσφατο λογισμικό Android Automotive 12.  Υπάρχουν θύρες USΒ-C, επιφάνεια για ασύρματη φόρτιση του smartphone, κρυφός φωτισμός καμπίνας και προαιρετικό ηχοσύστημα Harman Kardon με 9 ηχεία. Τα πίσω καθίσματα παραμένουν συρόμενα, αυξομειώνοντας τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ, ανάλογα με τις ανάγκες, από 422 έως 536 λίτρα.

Τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης νέας γενιάς, όπως η Ενεργή Υποβοήθηση Οδήγησης (Active Driver Assist), με χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2, και το σύστημα προληπτικής λειτουργίας υβριδικής οδήγησης (Predictive Hybrid Driving) που διατίθεται στην full υβριδική έκδοση E-Tech, βελτιστοποιούν την απόδοση μεγιστοποιώντας την εκμετάλλευση της ηλεκτρικής ενέργειας κατά την οδήγηση.

Ο entry level κινητήρας του Captur παραμένει ο turbo τρικύλινδρος «χιλιάρης» TCe των 90 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Ακολουθεί ο turbo τετρακύλινδρος 1.33 λίτρων των 140 ίππων με μηχανικό 6αρι κιβώτιο ταχυτήτων. Επόμενος στην ιεραρχία ο νέος 1.33 TCe των 160 ίππων με ήπιο υβριδικό σύστημα και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Η full υβριδική έκδοση Ε-Τech παντρεύει ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων, ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία 1,2 kWh, αποδίδοντας συνδυαστικά 145 ίππους, ενώ καταναλώνει 4,6 λίτρα/100 χλμ. και εκπέμπει 105 γρ./χλμ. C02. Η νέα λειτουργία E-Save διατηρεί τη φόρτιση της μπαταρίας σε ένα minimum της τάξης του 40%.

Το «παρών» δίνει επίσης ο τρικύλινδρος turbo κινητήρας διπλού καυσίμου των 100 ίππων, ο οποίος εκτός από βενζίνη καταναλώνει και LPG (υγροποιημένο αέριο) με αυτονομία έως και 1.300 χλμ., ενώ συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Ανάλογα με την έκδοση προσφέρεται και το σύστημα ενίσχυσης πρόσφυσης  Extended Grip. Κανένας diesel κινητήρας δεν υπάρχει στη γκάμα του ανανεωμένου Captur.

Στο Captur με τον κινητήρα mild hybrid 1.3 TCe των 160 ίππων, αλλά και στο hybrid E-Tech των 145 ίππων, τα μπροστινά αμορτισέρ διαθέτουν ένα ελατήριο ανάδρασης τοποθετημένο στο ίδιο επίπεδο με το επάνω στοπ, το οποίο έχει ελαφρά κλίση προς τα πίσω. Αυτό αυξάνει την σκληρότητα κατά την εκτόνωση (rebound), περιορίζοντας την κίνηση και τις κλίσεις του αμαξώματος. Βελτιώνει επίσης το κράτημα στο δρόμο και την πρόσφυση, λόγω της κάθετης δύναμης. Για να διατηρηθεί η άνεση, τα νέα ελατήρια δεν αυξάνουν τη σκληρότητα των αμορτισέρ σε σύντομες κάθετες μετακινήσεις του τροχού.

Renault Captur: Τιμές

Η αρχική τιμή του ανανεωμένου Captur στην ελληνική αγορά διαμορφώνεται στα 23.750 ευρώ, ενώ συνοδεύεται από 5 έτη εργοστασιακή εγγύηση και 3 έτη δωρεάν οδική βοήθεια. Ακολουθεί ο αναλυτικός τιμοκατάλογος:

Βενζίνη

evolution TCe 90 23.750

evolution plus TCe 90 24.750

Υγραέριο (LPG)

evolution TCe 100 LPG 24.450

evolution plus TCe 100 LPG 25.330

techno TCe 100 LPG 26.600

Mild Hybrid (MHEV)

techno mild hybrid 140 27.250

techno mild hybrid 160 EDC 30.450

esprit Alpine mild hybrid 160 EDC 32.450

Full Hybrid (HEV)

evolution E-Tech full hybrid 145 30.850

evolution plus E-Tech full hybrid 145 31.650

techno E-Tech full hybrid 145 32.250

Διαβάστε ακόμη