Οι μετοχές της Xpeng υποχώρησαν περισσότερο από 7% στις προκαταρκτικές συναλλαγές στις ΗΠΑ, καθώς τα προβλήματα της κινεζικής κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνεχίστηκαν με τα αποτελέσματα της Παρασκευής να δείχνουν μεγαλύτερη απώλειες από το αναμενόμενο το δεύτερο τρίμηνο.

Την Παρασκευή η Xpeng ανέφερε μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη απώλεια για το δεύτερο τρίμηνο, με αποτέλεσμα οι μετοχές της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων να πέφτουν περισσότερο από 7% στη διαπραγμάτευση στις ΗΠΑ.

Η καθαρή ζημία ήταν μεγαλύτερη από την απώλεια 2,7 δισεκατομμυρίων γιουάν (370,7 εκατομμύρια δολάρια) που αναφέρθηκαν για το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους. Ήταν επίσης η μεγαλύτερη τριμηνιαία απώλεια που έχει δημοσιεύσει η Xpeng από τότε που βγήκε στη δημοσιότητα τον Αύγουστο του 2020.

Παρά το χτύπημα στα κέρδη, τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου της κινεζικής εταιρείας ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Έναντι των συναινετικών εκτιμήσεων της Refinitiv για το δεύτερο τρίμηνο, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρή ζημία 2,8 δισεκατομμύρια γιουάν ζημίες έναντι 2,13 δισεκατομμυρίων γιουάν αναμενόμενης απώλειας και έσοδα: 5,06 δισεκατομμύρια γιουάν Κίνας (693,7 εκατομμύρια δολάρια) έναντι αναμενόμενων 5,06 δισεκατομμυρίων γιουάν, που αντιπροσωπεύει πτώση 31% από έτος σε έτος.

Η Xpeng είπε επίσης ότι το μεικτό της περιθώριο έγινε αρνητικό 3,9% σε σύγκριση με το θετικό 10,9% την ίδια περίοδο του 2022. Η εταιρεία επιχειρεί να ανατρέψει τις δραστηριότητές της φέτος, μετά από ένα θλιβερό 2022 κατά το οποίο η τιμή της μετοχής της βυθίστηκε περισσότερο από 80%.

Η Xpeng λειτουργεί σε μια αδύναμη κινεζική οικονομία με πτωτική καταναλωτική δαπάνη, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό στην Κίνα από άλλες εταιρείες όπως η Nio και Li Auto, καθώς και οι γίγαντες BYD και Tesla.

Διαβάστε ακόμη: