Η Walmart αυξάνει τις προβλέψεις κερδών για ολόκληρο το έτος καθώς τα παντοπωλεία και η διαδικτυακή ανάπτυξη τροφοδοτούν υψηλότερες πωλήσεις.

Η Walmart την Πέμπτη αύξησε την πρόβλεψή του για ολόκληρο το έτος, καθώς το discounter στηρίχθηκε στη φήμη του σε χαμηλές τιμές για να προσελκύσει πελάτες στα παντοπωλεία και να αυξήσει τις διαδικτυακές δαπάνες.

Ο λιανοπωλητής μεγάλου κουτιού ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για πωλήσεις και κέρδη. Οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου για την Walmart στις ΗΠΑ αυξήθηκαν επίσης κατά 24%.

Η Walmart δήλωσε ότι αναμένει τώρα οι ενοποιημένες καθαρές πωλήσεις πλήρους οικονομικού έτους να αυξηθούν κατά περίπου 4% έως 4,5%.

Ανέφερε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το έτος θα κυμαίνονται μεταξύ 6,36 και 6,46 δολαρίων.

Αυτό συγκρίνεται με την προηγούμενη καθοδήγησή της για ενοποιημένα καθαρά κέρδη από πωλήσεις 3,5% και προσαρμοσμένο εύρος κερδών ανά μετοχή μεταξύ 6,10 $ και 6,20 $.

Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν λιγότερο από 1% στις προκαταρκτικές συναλλαγές.

Η εταιρεία για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Ιουλίου σε σύγκριση με αυτό που περίμεναν οι αναλυτές και σύμφωνα με συναινετικές εκτιμήσεις της Refinitiv ανέφερε,

Κέρδη ανά μετοχή: 1,84 $ προσαρμοσμένα έναντι 1,71 $ αναμενόμενα
Έσοδα: 161,63 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι αναμενόμενων 160,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Τα καθαρά έσοδα της Walmart για το οικονομικό δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 53% στα 7,89 δισεκατομμύρια δολάρια ή 2,92 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με 5,15 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,88 δολάρια ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι πελάτες επισκέπτονταν τα καταστήματα και τον ιστότοπο της Walmart πιο συχνά και αγόραζαν περισσότερα όταν το έκαναν. Οι συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 2,9% και το μέσο εισιτήριο αυξήθηκε κατά 3,4% για τη Walmart U.S.

Διαβάστε ακόμη: