Πτώση καταγράφουν οι περισσότερες αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να αναμένουν τις αποφάσεις της Federal Reserve, ενώ ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας επιβαρύνει το κλίμα

Οι περιφερειακές μετοχές πήραν λίγα θετικά στοιχεία από τα υψηλά του S&P 500 και του NASDAQ Composite, τα οποία ενισχύθηκαν κυρίως από την ισχύ των τεχνολογικών μετοχών. Τα futures των αμερικανικών μετοχών κινήθηκαν οριακά στις συναλλαγές της Ασίας.

Ανησυχία για το εμπόριο

Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας υποχώρησαν κατά περίπου 0,2% ο καθένας, ενώ ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ διολίσθησε κατά 1,6%, σημειώνοντας τη χειρότερη απόδοση.

Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιβάλουν ευρύτερες εμπορικές κυρώσεις στις εξαγωγές ημιαγωγών προς τη Ρωσία και θα μπορούσαν ενδεχομένως να στοχεύσουν τους μεταπωλητές τσιπ της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ που προμηθεύουν τη Μόσχα.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ενημερώσει εντός της ημέρας αυτοκινητοβιομηχανίες πως θα εφαρμόσει προσωρινά επιπρόσθετους δασμούς, ύψους ως και 25%, στα εισαγόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που παράγονται στην Κίνα από τον επόμενο μήνα, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη πηγές της στις Βρυξέλλες.

Η Κομισιόν φέρεται να είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο μέτρο αυτό παρά τις προειδοποιήσεις από μέρους της κυβέρνησης της Γερμανίας πως έτσι διακινδυνεύει να πυροδοτήσει εξαιρετικά δαπανηρό εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, προστίθεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας.

Άλλες ασιατικές αγορές σημείωσαν επίσης πτώση. Οι δείκτες Nikkei 225 και TOPIX της Ιαπωνίας υποχώρησαν κατά περίπου 0,8% ο καθένας, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, ο οποίος ξεπέρασε τις εκτιμήσεις.

Διαβάστε ακόμη