Το ηχηρό μήνυμα στην Νέα Δημοκρατία από τη βάση της κοινωνίας που δια μέσω της αποχής – και όχι μόνο- της γύρισε την πλάτη, δείχνει πια να οδηγεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη λήψη συνολικών αποφάσεων προκειμένου να προσπαθήσει να αναστρέψει το κλίμα και παράλληλα να θέσει σε τροχιά συσπείρωσης και επαναλειτουργίας Μαξίμου και Κυβέρνηση!

Πέραν πάσης αμφιβολίας το Μέγαρο Μαξίμου έχει πάψει εδώ και πολύ καιρό να λειτουργεί, πρώτα μετά την αποχώρηση Γρ. Δημητριάδη και στη συνέχεια μετά την αποπομπή Στ. Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου!

Ένας και μόνος ισχυρός πόλος παρέμεινε στο Μαξίμου, ο Ακης Σκέρτσος, εκ των εμπνευστών της διεύρυνσης στον μεσαίο χώρο που προκάλεσε την απομάκρυνση των καθαρόαιμων δεξιών ψηφοφόρων, τον οποίο ο μέσος Νεοδημοκράτης πολίτης θυμάται μόνο από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς του μετά την ψήφιση του νόμου για τους γάμους των ομοφύλων και το πάρτι σε κλαμπ που επακολούθησε όπου ήταν μέσα στην «τρελή χαρά»!

Αντιστοίχως στην τροχιά της αποσυσπείρωσης από τη βάση του κόμματος λειτούργησε και ο Αλεξ Πατέλης, ο οποίος προσελήφθη παρά τω πρωθυπουργώ ως οικονομικός του σύμβουλος και όχι ως εκπρόσωπος των ομοφύλων ζευγαριών! Αυτή ήταν δουλειά άλλων και όχι δική του.

Για άλλο λόγο βρίσκεται στο Μαξίμου και πληρώνεται από τον ελληνικό λαό!

Ο Μάκης Βορίδης που υποτίθεται ότι ως Υπ. Επικρατείας θα αναλάμβανε περισσότερες αρμοδιότητες μετά την αποχώρηση Παπασταύρου, ούτε που πάτησε στο Μαξίμου και ασκούσε τις αρμοδιότητες του εκ του μακρόθεν!

Υπό το πρίσμα αυτό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιδιωχθεί στελεχιακή αναμόρφωση του Μαξίμου με έγκυρες πηγές να υποστηρίζουν ότι ο Στ. Παπασταύρου θα επιστρέψει, είτε στον πυρήνα της εξουσίας, είτε ως πρωτοκλασσάτος υπουργός, σε απευθείας γραμμή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πιθανόν σε ρόλο διαχείρισης των ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων και των καναλαρχών!

Λέγεται ακόμη ότι πιθανόν να υπάρξει πρόταση και προς τον Θωμά Βαρβιτσιώτη, είτε για το Μαξίμου είτε για κομβικό υπουργείο!

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το εκλογικό αποτέλεσμα και το μήνυμα που ο Κυρ. Μητσοτάκης εισέπραξε από την δεξιά του κόμματος, ακυρώνουν τις όποιες σκέψεις υπήρχαν για υποστήριξη εκ νέου της υποψηφιότητας Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας!

Σε κάθε περίπτωση θα αναζητηθεί καθαρόαιμος δεξιόστροφος – κοινής αποδοχής- υποψήφιος!

Διαβάστε ακόμη