Η είδηση του εντοπισμού της σορού του παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ στο νησί της Σύμης κυριαρχεί στα βρετανικά ΜΜΕ.

Το Skynews αναφέρει ότι ο διευθυντής ενός μπαρ στην παραλία της Αγίας Μαρίνας ο Ηλίας Τσαβαρής, 38 ετών, είδε πρώτος το πτώμα που βρέθηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον Μάικλ Μόσλεϊ αφού πρώτα ο δήμαρχος του νησιού τον ενημέρωσε ότι «είδε κάτι» δίπλα στον φράχτη του μπαρ και ειδοποίησε το προσωπικό.

«Το είδαν με τη βάρκα. Ο δήμαρχος ήρθε και είδε κάτι και τότε ήταν που με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν είδατε κάτι πήγαινε να ελέγξεις εκεί», αποκάλυψε.

«Όταν λοιπόν πήγα εκεί είδα κάτι σαν σώμα για να βεβαιωθώ. Δεν βλέπεις ένα πτώμα κάθε μέρα, δεν είναι εμπόλεμη ζώνη, είναι καλοκαίρι υποτίθεται ότι πρέπει να διασκεδάζεις και να κολυμπάς. (…) Δεν περπάτησε μέσα από το εστιατόριο. Αν είχε περάσει από εκεί θα είχαμε ελέγξει τις κάμερες», τόνισε ακόμη.

Ο ίδιος αποκάλυψε ακόμη ότι «οι διασώστες έψαχναν την περιοχή αυτή καθημερινά με ελικόπτερα».

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο BBC News ότι ήταν νεκρός «εδώ και αρκετές ημέρες».Το πτώμα βρέθηκε δίπλα σε έναν φράχτη. Δεν έχει μετακινηθεί από το σημείο, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου παιδιά παίζουν στο νερό στην παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Ο 67χρονος εξαφανίστηκε την Τετάρτη (5/6), αφού ξεκίνησε μια βόλτα από την παραλία του Αγίου Νικολάου.

Οι ελληνικές αρχές διεξήγαγαν εκτεταμένες έρευνες για τον Δρ Mosley επί πέντε ημέρες εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών.

Στην προσπάθεια συμμετείχαν πυροσβέστες, σκύλοι, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ντόπιοι και αστυνομικοί από τη Σύμη και εκτός νησιού.

Διαβάστε ακόμη