Οι τιμές του χρυσού διαπραγματεύθηκαν σε στενό εύρος την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αναζητούν περισσότερη σαφήνεια γύρω από τις προοπτικές πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, αλλά οι χαμηλότερες αποδόσεις των ομολόγων διατήρησαν ένα κατώτατο όριο κάτω από τον χρυσό.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,1% στα 1.960,70 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.977,20 δολάρια.

«Υπάρχει ακόμη σημαντική αβεβαιότητα για το τι πρόκειται να κάνει η Fed…υπήρξε μια πραγματικά ισχυρή μέκθεση για τη μισθοδοσία εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, αλλά στη συνέχεια ασθενέστερη ανεργία… και τα στοιχεία του ISM έδειξαν αδυναμία σε γενικές γραμμές», δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA. «Τελικά όλα εξαρτώνται από τα στοιχεία του ΔΤΚ την Τρίτη (13 Ιουνίου)… μια ισχυρή έκθεση πληθωρισμού σκοτώνει κάθε ελπίδα για παύση και κάτι που θα μας έδινε αυτή την εμπιστοσύνη να σταματήσουμε τον επόμενο μήνα», τόνισε ο Erlam.

Οι έμποροι βλέπουν τώρα πιθανότητα 78% ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση πολιτικής της 13-14 Ιουνίου, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME, μια αλλαγή από τις 10 συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων.

Οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησαν, βελτιώνοντας το κόστος ευκαιρίας της κατοχής χρυσού που δεν αποφέρει τόκους.

Ο δείκτης του δολαρίου ήταν σταθερός, ωστόσο διατηρήθηκε κοντά στο υψηλό δύο μηνών από τις 31 Μαΐου. Σημειώνεται ότι ένα ισχυρότερο δολάριο καθιστά τον χρυσό λιγότερο ακριβό για τους επενδυτές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Στα άλλα μέταλλα, το ασήμι κατέγραψε πτώση 0,2% στα 23,53 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,1% στα 1.029,50 δολάρια ενώ το παλλάδιο ενισχύθηκε 0,4% στα 1.419,67 δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα