Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως ότι η εκτίμηση για το ποσοστό της αποχής στις ευρωεκλογές προβληματίζει έντονα το Μαξίμου.

Σε περίπτωση κατά την οποία η αποχή ξεπεράσει το 55%, τότε η κυβέρνηση αλλά και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα θα βρεθεί αντιμέτωπο με το σκληρό μήνυμα της κοινωνίας.

Γιατί στην αποχή συρρικνώνονται η απελπισία, η οργή και η έλλειψη εμπιστοσύνης στα κόμματα και τους πολιτικούς.

Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η πλειοψηφία του κόσμου πιστεύει ότι κανένα κόμμα και καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιλύσει τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και η χώρα.

Η ενίσχυση αυτής της γκρίζας ζώνης δεν αλλάζει τις ισορροπίες σε επίπεδο ποσοστών των κομμάτων, αλλά συνιστά ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο μελλοντικά μπορεί να εκραγεί με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Η απέχθεια προς την πολιτική και τους πολιτικούς είναι εμφανής και από την απροθυμία του κόσμου να συμμετέχει σε προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Ακόμη και η Νέα Δημοκρατία που είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη οργανώνει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση σε πεζόδρομο του κέντρου της Αθήνας, γιατί δεν μπορεί να κινητοποιήσει ούτε τους οργανωμένους οπαδούς της.

Διαβάστε ακόμη: