Ο Διευθύνων Σύμβουλος του OpenAI, Sam Altman, θα καταθέσει στο Κογκρέσο για πρώτη φορά την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι νομοθέτες επιδιώκουν επειγόντως να βρουν πώς να ρυθμίσουν τα ταχέως εξελισσόμενα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Altman, η εταιρεία του οποίου δημιούργησε το γενεσιουργό chatbot AI ChatGPT, θα καταθέσει ενώπιον της υποεπιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας για το απόρρητο, την τεχνολογία και το νόμο την Τρίτη στις 10 π.μ. ανατολική ώρα ΗΠΑ, σύμφωνα με δελτίο τύπου από τον πρόεδρο της υποεπιτροπής Richard Blumenthal, D-Conn. και μέλος κατάταξης Josh Hawley, R-Mo.

Η ακρόαση, με τίτλο «Επίβλεψη της AI: Κανόνες για την Τεχνητή Νοημοσύνη», θα περιλαμβάνει επίσης την IBM Αντιπρόεδρος και Διευθύντρια Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Εμπιστοσύνης Christina Montgomery και ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Gary Marcus.

Θα πραγματοποιηθεί την επομένη της συνάντησης του Άλτμαν με τους νομοθέτες και από τις δύο πλευρές για δείπνο μετά τις ψηφοφορίες τη Δευτέρα, σύμφωνα με ένα αντίγραφο της πρόσκλησης που έλαβε το NBC News.

Ο εκπρόσωπος Ted Lieu, D-Calif., ο οποίος συνδιοργανώνει το δείπνο, είπε στο NBC News ότι έχει σκοπό να “εκπαιδεύσει τα μέλη” και ότι περισσότεροι από 50 νομοθέτες είχαν ήδη απαντήσει.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Altman ενώθηκε με άλλους CEOs τεχνολογίας για μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο με την Αντιπρόεδρο Kamala Harris για να συζητήσουν τους κινδύνους που σχετίζονται με την AI.

Διαβάστε περισσότερα