Πρόσφατα, η IBM και η κλινική του Cleveland παρουσίασαν έναν κβαντικό υπολογιστή που θα μπορούσε να προωθήσει την ιατρική καινοτομία όσο ποτέ άλλοτε. Το IBM Quantum System One δημιουργήθηκε για να συγκρατεί μεγάλο όγκο δεδομένων σε υψηλές ταχύτητες.

Ο κβαντικός υπολογιστής είναι τώρα σε λειτουργία στην πανεπιστημιούπολη της κλινικής στο Οχάιο.

Η εγκατάσταση του υπολογιστή αποτελεί μέρος μιας 10ετούς συνεργασίας μεταξύ της IBM και του Cleveland που ονομάζεται Discovery Accelerator.

Αυτό είναι ένα κομβικό ορόσημο στην καινοτόμο συνεργασία μας με την IBM, καθώς διερευνούμε νέους τρόπους για να εφαρμόσουμε τη δύναμη του κβαντικού υπολογισμού στην υγειονομική περίθαλψη“, δήλωσε ο Tom Mihaljevic, M.D., Διευθύνων Σύμβουλος της Cleveland Clinic, σε δήλωση τύπου.

Ο νέος κβαντικός υπολογιστής

Λέγεται ότι είναι ο πρώτος κβαντικός υπολογιστής στον κόσμο που είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στην έρευνα στον τομέα της υγείας.

Ένας κβαντικός υπολογιστής είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία που χρησιμοποιεί κβαντικά φαινόμενα για να λύσει πολύπλοκα προβλήματα που οι συμβατικοί υπολογιστές δεν μπορούν να χειριστούν.

Ο υπολογιστής της κλινικής σημειώνεται ότι είναι πέντε πόδια ψηλός.

Θα χρησιμοποιηθεί για την προώθηση της ανάπτυξης της ιατρικής, τον εντοπισμό θεραπειών για πολύπλοκες ασθένειες, την εύρεση νέων μορίων για τη δημιουργία αποτελεσματικών φαρμάκων, την αλληλουχία γονιδίων για την έρευνα για τον καρκίνο και ακόμη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας.

Αυτή η τεχνολογία υπόσχεται τρομερή επανάσταση στην υγειονομική περίθαλψη και επιτάχυνση της προόδου προς νέες φροντίδες, θεραπείες και λύσεις για τους ασθενείς. Η κβαντική και άλλες προηγμένες τεχνολογίες υπολογιστών θα βοηθήσουν τους ερευνητές να αντιμετωπίσουν ιστορικά επιστημονικά σημεία συμφόρησης και ενδεχομένως να βρουν νέες θεραπείες για ασθενείς με ασθένειες όπως ο καρκίνος, το Αλτσχάιμερ. και διαβήτη», είπε ο Mihaljevic.

Στόχος του Discovery Accelerator είναι να επιταχύνει την έρευνα στον τομέα της υγείας και των βιοεπιστημών στον κόσμο.

Αυτή η συνεργασία, η οποία ανακοινώθηκε το 2021, στοχεύει στην προώθηση της βιοϊατρικής έρευνας συνδυάζοντας τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης, του υβριδικού υπολογιστικού νέφους και του κβαντικού υπολογισμού.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, οι άλλες πρωτοβουλίες αυτής της συνεργασίας περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ενός μοντέλου πρόβλεψης για τον καρδιαγγειακό κίνδυνο μετά από μη καρδιοχειρουργική επέμβαση, τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αλληλουχία του γονιδιώματος και την αναζήτηση μεγάλων βάσεων δεδομένων στόχων φαρμάκων για να βοηθηθούν ασθενείς με ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ.

Διαβάστε περισσότερα