Οι μετοχές της PacWest Bancorp υποχώρησαν 56% στην διαπραγμάτευση μετά το κλείσιμο εχθές Τετάρτη με βάση μια αναφορά ότι η τράπεζα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο πώλησης.

Η περιφερειακή τράπεζα φέρεται να έχει αξιολογήσει επιλογές, συμπεριλαμβανομένης μιας διάλυσης ή μιας αύξησης κεφαλαίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται γνωστές πηγές.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι συνολικές καταθέσεις της μειώθηκαν περισσότερο από 5 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο στα 28,2 δισεκατομμύρια δολάρια στις 31 Μαρτίου. Ωστόσο, είπε ότι σημείωσε καθαρό κέρδος 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε καταθέσεις από τις 20 Μαρτίου έως το τέλος του τριμήνου. Η PacWest ανακοίνωσε επίσης ότι οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά άλλα 700 εκατομμύρια δολάρια από τις 31 Μαρτίου έως τις 24 Απριλίου.

Οι μετοχές πολλών περιφερειακών τραπεζών της Δυτικής Ακτής  των ΗΠΑ έχουν πληγεί ιδιαίτερα μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank τον Μάρτιο, εν μέρει λόγω των ανησυχιών ότι οι βάσεις πελατών τους είναι παρόμοιες. Η PacWest εδρεύει στο Λος Άντζελες.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών υποχώρησαν απότομα την Τρίτη στις ΗΠΑ, καθώς οι επιπτώσεις από την τρίτη μεγάλη τραπεζική πτώχευση φέτος συνέχισαν να ασκούν πίεση στον κλάδο. Ειδικά οι μετοχές της PacWest υποχώρησε σχεδόν 28% την Τρίτη και ήταν σε καλό δρόμο για την τέταρτη συνεχόμενη αρνητική μέρα διαπραγμάτευσης. Η διαπραγμάτευση της μετοχής διεκόπηκε λόγω υψηκής μεταβλητότητας πολλές φορές.

Εν τω μεταξύ οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν την Τετάρτη μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve κατά 25 μονάδες βάσης, όπως ήταν ευρέως αναμενόμενο.

Πτωτικό σερί τριών ημερών εχθές Τετάρτη

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones έκλεισε χαμηλότερα κατά 270,29 μονάδες, ή 0,80%, στις 33.414,24. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,70% και έκλεισε στις 4.090,75 μονάδες. Ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,46% για να κλείσει στις 12.025,33 μονάδες.

Οι δείκτες σημείωσαν πτωτικό σερί τριών ημερών εχθές Τετάρτη.

Το πρότερο ανοδικό αίσθημα στην αγορά ανατράπηκε απο τη στιγμή που ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων επειδή δεν εκτιμά ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί αρκετά γρήγορα.

Ωστόσο, οι αναλυτές παρατήρησαν τη φράση που δεν χρησιμοποίησε αυτή τη φορά η Fed στη δήλωσή της.

Ηπιότερο το λεξιλόγιο της FED σχετικά με τις μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων

Η κεντρική τράπεζα φάνηκε να χρησιμοποιεί ηπιότερο λεξιλόγιο σχετικά με τις μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων, αφαιρώντας μια γραμμή από τη δήλωση του Μαρτίου που έλεγε, «η Επιτροπή αναμένει ότι κάποια πρόσθετη σύσφιξη πολιτικής μπορεί να είναι κατάλληλη».

Ο Powell σχολίασε στον Τύπο μετά τη δημοσίευση της έκθεσης ότι η απόσυρση αυτής της φράσης ήταν μια «ουσιαστική αλλαγή» και ότι η απόφαση της κεντρικής τράπεζας τον Ιούνιο θα οδηγηθεί από τα οικονομικά δεδομένα.

Διαβάστε περισσότερα