Βρε, πως έκατσαν όλα τόσο βολικά…

Η χθεσινή συνέντευξη του Πάουελ της Fed ήταν εξαιρετικά σημαντική, διότι κυριολεκτικά μαρτύρησε το τι πρόκειται να συμβεί στις αγορές και τι συμβαίνει (με αφορμή το ουκρανικό). Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Γράφει ο Γιάννης Τσιρογιάννης

Αλλά ήταν και τρομερά διασκεδαστική. Μέσα στην όλο υποκρισία της δηλαδή… Οι άνθρωποι θα ήταν εξαιρετικοί κλόουν, αν δεν ήταν επαγγελματίες ψεύτες, και συντελεστές του μεγαλύτερου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας μετά το Β’ΠΠ. Της κλοπής του πλούτου του λαού της Δύσης.

Ο Πάουελ λοιπόν πέταξε πολλά διαμάντια στην ομιλία. Μαζέψαμε τα πιο τρομερά:

“Αν ο πληθωρισμός παραμείνει υψηλός, θα μπορούσαμε να αυξήσουμε κατά 50 μ.β. τα επιτόκια σε κάποια συνεδρίαση” – Πόσο πιο υψηλός ρωτάμε εμείς;!

“Ο πόλεμος υπογραμμίζει την ανάγκη για δράση όσον αφορά το ψηφιακό χρήμα” – Τι λέγαμε για SWIFT και CBDC;

“Είμαστε ταπεινοί ώστε να παραδεχτούμε ότι δε μπορούμε να προβλέψουμε την έκπληξη του πληθωρισμού” – ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ?? ΤΟ ΕΙΔΕ Ο ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ! ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ “ΠΑΡΟΔΙΚΟΣ ΘΑ ‘ΝΑΙ” ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ? ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΑΤΕ? ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΙ! ΞΕΦΤΙΛΕΣ.

“Πιθανόν νά εχουμε παραπάνω από ένα αποθεματικό νόμισμα” – Δεν τολμώ να σχολιάσω τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις παγκόσμιες οικονομικές και γεωπολιτικές ισορροπίες.

Ερωτηθείς για το χρέος, απέφυγε να απαντήσει.

“Ο πληθωρισμός είναι αναμφίβολα υπερβολικά υψηλός” – Μόλις πριν λίγο έλεγες Πάουελ ότι αν αυξηθεί πολύ ο πληθωρισμός μπορούμε να αυξήσουμε κι άλλο τα επιτόκια. Γιατί δεν το κάνετε ΤΩΡΑ; Αφήστε, ξέρουμε γιατί.

Το απόλυτο θέατρο παραλόγου, υποκρισίας και ψεύδους. Όσοι δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι συμβαίνει, έιναι άξιοι της μοίρας τους. Εμείς προειδοποιήσαμε εγκαίρως για πληθωρισμό και πως να προστατευθείτε…

“Ίσως εξισορροπηθεί με τον καιρό. Δεν το βλέπουμε αυτή τη στιγμή. Αν επιμείνει, θα ανησυχήσουμε για τις καταθέσεις”. – Χριστέ μου, τι ακούμε… Δε μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να είναι στο τιμόνι της παγκόσμιας οικονομίας, να ορίζουν τις τύχες μας.

Και το καλύτερο το φύλαξα για το τέλος:

“Πριν τη ρωσική εισβολή, σκοπεύαμε να αυξήσουμε τα επιτόκια σε κάθε συνεδρίαση”ΣΚΟΠΕΥΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΛΛΑ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΣΚΑΣΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΤΟΣΟ ΒΟΛΙΚΑ. ΘΑ ΤΑ ΑΝΕΒΑΖΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Θα μας πεθάνετε ρε σεις.

Προκλητικός Πάουελ: Αν δεν ήταν ο πόλεμος, θα ανεβάζαμε τα επιτόκια!

Εδώ και δυο χρόνια τονίζαμε πως η Fed δε σκοπεύει γενικά να τελειώσει έτσι εύκολα τη χαλαρή νομισματική πολιτική. Πολύ πριν υπάρξει υποψία πολέμου. Δημιουργούσε διαρκώς δικαιολογίες, το καθυστερούσε. Και όταν έσκασε ο πόλεμος λέει “πωπω κοίτα να δεις ατυχία, τώρα θα τα ανέβαζαμε, αλήθεια, έτοιμοι ήμασταν”.

Σα να λέμε ότι έχουμε ένα κακό μαθητή που επανειλημμένα έρχεται αδιάβαστος, και μια μέρα που λέμε “βγάλτε κόλλα χαρτί διαγώνισμα”, χτυπάει συναγερμός άσκηση πυρκαγίας βγαίνουν όλοι προαύλιο κι αυτός λέει “είχα διαβάσει, θα έγραφα, αλήθεια”.

Αν αυτό από μόνο του δε σας λέει κάτι για τις προθέσεις της Fed και τα πραγματικα παιχνίδια που παίζονται στο γεωπολιτικό θέατρο, τότε τίποτα δε θα σας πει…

Η Fed μόλις «μαρτύρησε» τι θα συμβεί στις αγορές – To χθεσινό «πολεμικό» ράλι

Η Ουκρανία γίνεται το τέλειο άλλοθι για τη φτωχοποίηση της Δύσης

PEPP: Κρίμα να το κόψουμε (πάνω που αρχίσαμε);!

Γιατί η Fed δε βάζει φρένο επιτέλους στο QE;

Πληθωρισμός: «Κάποιοι απλώς… θα υποφέρουν περισσότερο»

Μήπως το SWIFT είναι ο Δούρειος Ίππος των τραπεζικών CBDC;