Έντονη κινητικότητα τις τελευταίες μέρες στο ΚΙΝΑΛ με τις εσωκομματικές εκλογές να μονοπωλούν το ενδιαφέρον και παράγοντες από τον χώρο της Κεντροαριστεράς να προεξοφλούν την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή.

Η δύναμη κρούσης που διαθέτει στα λεγόμενα κρατικοδίαιτα συνδικαλιστικά στελέχη που τάχθηκαν στο πλευρό του και οι μηχανισμοί που διαθέτει σε ολόκληρη την Ελλάδα φαίνεται ότι κρίνουν την εκλογή.

Πλεονέκτημα για τον Γ. Παπανδρέου συνιστούν και οι πολλές υποψηφιότητες που κατακερματίζουν τις δυνάμεις που τάσσονται κατά της οικογενειοκρατίας.

Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα γίνει την επόμενη ημέρα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος που αναδεικνύεται σε βασικό αντίπαλο του Γ. Παπανδρέου διαφωνεί μαζί του σε θέματα στρατηγικής απορρίπτοντας τη δημιουργία του λεγόμενου Προοδευτικού Μετώπου.

Γι΄ αυτό το πιθανότερο είναι μετά τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ να κινηθούν οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς που βρίσκονται απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα.

Έντονη κινητικότητα εμφανίζει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έχει επιλέξει τη σιωπή για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ για να προστατεύσει τη σοβαρότητά του, όπως ο ίδιος δήλωσε.

Μετά το συνέδριο του κύκλου ιδεών ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχίζει τις επαφές του με αδρανοποιημένους παράγοντες της Κεντροαριστεράς καθώς και κορυφαίους επιχειρηματίες.

Πριν λίγες ημέρες είχε συνάντηση στο Κολωνάκι με ένα από τους κορυφαίους επιχειρηματίες στον χώρο της ενέργειας.

Μαζί με τον Γ. Παπανδρέου επέστρεψαν στο προσκήνιο φαντάσματα του παρελθόντος.

Στο ίδρυμα Παπανδρέου έχουν εγκατασταθεί οι Πέτρος Λάμπρου, Μιχάλης Καρχιμάκης, Γιώργος Πεταλωτής, Σωκράτης Ξυνίδης, Γιάννης Παναγόπουλος, Χρήστος Πολυζωγόπουλος και Γιώργος Ελενόπουλος.

Όπως αντιλαμβάνεστε ο ΓΑΠ δεν άλλαξε ούτε μυαλό, ούτε συνεργάτες.