Και επισήμως ΓΑΠ για πρόεδρος του Κινήματος! Ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ταράζοντας αδιαμφισβήτητα τα λιμνάζοντα ύδατα της Κεντροαριστεράς δημιουργώντας νέα δεδομένα στην πολιτική σκηνή!

Και είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται, ότι οι ψίθυροι και μόνο, οι φήμες και οι πληροφορίες για επιστροφή του γιου του Ιδρυτή του ιστορικού ΠΑΣΟΚ στην ενεργό δράση, προκάλεσε αφύπνιση δυνάμεων και μονοπώλησε τα ΜΜΕ, από τα οποία το Κίνημα ήταν ξεχασμένο και περιθωριοποιημένο, αντιμετωπιζόμενο ως απομεινάρι του χθες και όχι επί τη βάσει του ιστορικού ρόλου και της διαδρομής που διήνυσε στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης!

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε μια εποχή αδράνειας, τέλματος και έλλειψης νέων προσωπικοτήτων που θα ηγηθούν στον χώρο της κεντροαριστεράς, ξυπνάει μνήμες, διεγείρει ιστορικές συνειδήσεις, μπορεί να συσπειρώσει τις διάσπαρτες και χαμένες – φιλοξενούμενες σε άλλες πολιτικές αστέγες δυνάμεις, που υπό προϋποθέσεις δύνανται να …επαναπατριστούν υπό έναν φορέα που έχει τις δυνατότητες να κυριαρχήσει στον χώρο του Κέντρου και της Σοσιαλδημοκρατίας!

Το ζήτημα ωστόσο για τον ΓΑΠ εστιάζεται στον στενό πυρήνα και το περιβάλλον του!

Η ολική επιστροφή σε μια νέα εποχή προϋποθέτει καινούργια υλικά και όχι παλιά, φθαρμένα στο νταραβέρι, το περιθώριο, την αρπαχτή!

Η κοινωνία στο βαθμό που θα αποδεχτεί την επανάκαμψη του Γιώργου σε ρόλο πρωταγωνιστικό δεν σημαίνει ότι θα συναινέσει στην επαναφορά γελοίων προσωπικοτήτων που επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ το 2009, διακωμωδήσαν με τις πράξεις τους το Κίνημα και τη διαδρομή του!

Ναι στο Γιώργο, γιατί η επανάκαμψη του εξιτάρει και προκαλεί πολιτικές αναταράξεις, όχι σε αυτούς που πάνε να μπουν από την πίσω πόρτα στο παιχνίδι της εξουσίας, άχρηστους, αργόσχολους και ξεπερασμένους, για να αρχίσουν και πάλι τα ίδια και τα ίδια…

ΥΓ. Η κάθοδος του Γιώργου στην διεκδίκηση της νέο Πασοκικής εξουσίας αποτελεί μια ακόμη αποκλειστικότητα και δικαίωση του Radar.gr, που από τον Απρίλιο προανήγγειλε την επιστροφή Παπανδρέου, όπως έκανε και την αμέσως επόμενη ημέρα της απόσυρσης της υποψηφιότητας της κυρίας Φώφης Γεννηματά!

Διαβάστε τo δημοσίευμα του radar που στις 14 Απριλίου 2021 είχε προαναγγείλει τις προθέσεις του Γ.Α.Παπανδρέου 

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος!