Όλα δείχνουν πως η απόφαση είναι ειλημμένη! Ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφει στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα διεκδικήσει, εκτός απροόπτου, την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής μετά την απόσυρση από την κούρσα της Φώφης Γεννηματά!

Αν ο Γιώργος δεν το είχε πάρει απόφαση και δεν είχε πειστεί από το στενό του περιβάλλον, δεν θα είχε εμπλακεί σε επαφές με μεγαλοστελέχη, ούτε θα είχε ανοίξει διάλογο με τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές της πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚικής εξουσίας!

Η αλήθεια είναι πως στην απόφαση του αυτή, που αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως αύριο Τετάρτη, καθοριστικό ρόλο έπαιξαν στενοί του συνεργάτες από το παρελθόν όπως για παράδειγμα ο Μιχάλης Καρχιμάκης που ηγείται του υπό διαμόρφωση κομματικού του μηχανισμού, αλλά και η οικογένεια, με πρωτοστατούντα τον αδελφό του Νίκο, ο οποίος θεωρεί ότι έχει προκύψει μια πρωτοφανής ευνοϊκή συγκυρία για την ολική επιστροφή των Παπανδρέου στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής!

Ωστόσο, απέναντι από την υποψηφιότητα Γιώργου στέκονται -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- απολύτως στενοί του άνθρωποι!

Όπως ο Χάρης Παμπούκης για παράδειγμα, ο οποίος βεβαίως είχε «υπηρετήσει» διά μέσω Κοτζιά, τον ΣΥΡΙΖΑ! Ή ο Παύλος Γερουλάνος, εκ των πρωτοπαλλίκαρων του 2009, ο οποίος ωστόσο θέλει να δρομολογήσει μια αυτόνομη πολιτική παρουσία και μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση!

Η λογική των …απέναντι έχει να κάνει με την έννοια ότι πρώτον, η ιστορία ενίοτε επαναλαμβάνεται ως φάρσα… Φοβούνται δηλαδή την αποτυχία και την διακωμώδηση!

Και δεύτερον, ότι το παλαιοπασοκικό περιβάλλον και η οικογένεια σπρώχνουν τον Γιώργο να κατέβει υποψήφιος γιατί προσδοκούν ότι έτσι οι ίδιοι θα ξαναμπούν στο παιχνίδι, θα αποκτήσουν ρόλο, οφίτσια, επιρροή!

Σε απλά λόγια θα βγουν από την αφάνεια και το περιθώριο στο οποίο έχουν επί χρόνια περιέλθει!

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως ο ΓΑΠ, έχει μια σειρά πλεονεκτημάτων, που διαμορφώνουν βάσιμες προϋποθέσεις όχι μόνο να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ αλλά και να ανατρέψει τις υφιστάμενες πολιτικές ισορροπίες!

Άλλωστε, είναι λίγο πολύ γνωστό ότι η ΝΔ «κλείνει το μάτι» στον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης θεωρείται -και είναι- πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο και θα συνταχθεί (όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές) στις εξελίξεις μετά τις εκλογές με απλή αναλογική!

Υπό αυτό το πρίσμα, η υποψηφιότητα Γ. Παπανδρέου, ενός πολιτικού που διετέλεσε πρωθυπουργός και υπήρξε εξαιρετικά αξιοπρεπής ακόμη και κατά την αποχώρηση του, θέτει βάσεις για απόλυτη ανεξαρτησία του Κινήματος, που θα απαγκιστρωθεί από κάθε τύπου πολιτικές ή άλλες επιρροές!

Επιπροσθέτως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δύναμη, η ισχύς και η παρέμβαση στη βάση της κοινωνίας του ονόματος Παπανδρέου, είναι μια παράμετρος που οφείλει ο καθένας να συνεκτιμήσει!

Και η βάση είναι εκείνη που θα δώσει την τελική ετυμηγορία και όχι οι συνδικαλιστές και οι δήμαρχοι!

Και επί του προκειμένου, είναι γεγονός πως την ώρα τούτη, το ΚΙΝΑΛ λόγω της εμφάνισης Γιώργου Παπανδρέου «ξαναμπήκε στο παιχνίδι» και κυριαρχεί στα Μέσα Ενημέρωσης!

Ένα είναι το βέβαιο: Εάν ο Γιώργος κερδίσει, τα δεδομένα θα ανατραπούν. Γιατί ο ΓΑΠ δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι ούτε της κεντροδεξιάς ούτε του ΣΥΡΙΖΑ!