Οι μισθοί των αθλητών, ειδικά σε υψηλού επιπέδου κλάδους, όπως η Formula 1, αποτελούν συχνά αντικείμενο μεγάλου ενδιαφέροντος και εικασιών. Υπό αυτήν την έννοια, ο Μεξικανός οδηγός Sergio “Checo” Pérez δεν αποτελεί εξαίρεση και η αμοιβή του για τη συμμετοχή του στην κορυφαία κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι σαφώς εντυπωσιακή.

Πόσα κερδίζει ο Checo Pérez ανά σεζόν και ανά Grand Prix, όμως; Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στους αριθμούς του ταλαντούχου μεξικανού οδηγού.

Ο μισθός του Sergio Pérez

Ως οδηγός της Red Bull Racing, ο Sergio Pérez έχει καθιερωθεί ως ένα από τα κορυφαία ταλέντα στο grid της Formula 1. Η άφιξή του στην αυστριακή ομάδα αποτέλεσε μια σημαντική αλλαγή στην καριέρα του, δίνοντάς του την ευκαιρία να αγωνιστεί σε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο και να παλέψει για νίκες και βάθρα σε πιο σταθερή βάση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Pérez λαμβάνει ετήσιο μισθό ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων για να αγωνίζεται στη Formula 1 με τη Red Bull. Το ποσό αυτό τον τοποθετεί ανάμεσα στους πιο ακριβοπληρωμένους οδηγούς και αντικατοπτρίζει την αξία που δίνει η αυστριακή ομάδα στο ταλέντο και την εμπειρία του στην πίστα.

Εκτός από τον ετήσιο μισθό του, ο Pérez λαμβάνει επίσης αποζημίωση για κάθε Grand Prix στο οποίο συμμετέχει. Υπολογίζεται ότι ο Μεξικανός οδηγός λαμβάνει περίπου 430.000 δολάρια ανά αγώνα, κάτι που δείχνει το υψηλό επίπεδο των αμοιβών που λαμβάνουν οι οδηγοί της Formula 1 για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα.

Με ετήσιο μισθό 10 εκατομμυρίων δολαρίων και πρόσθετη αποζημίωση για κάθε Grand Prix, ο Pérez πλασάρεται ως ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους Μεξικανούς αθλητές σήμερα. Η επιτυχία του στη Formula 1 και η ικανότητά του να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο έχουν αναγνωριστεί όχι μόνο από τους οπαδούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και από τον αθλητικό κλάδο γενικότερα.

Πόσα χρήματα κερδίζουν οι οδηγοί της Formula 1 ανά σεζόν

Ο Max Verstappen, ο εν ενεργεία πρωταθλητής, είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός της F1, ακολουθούμενος από τον Lewis Hamilton και τον Fernando Alonso.

  1. Max Verstappen: 60 εκατ. δολάρια / έτος
  2. Lewis Hamilton: 55 εκατ. δολάρια / έτος
  3. Fernando Alonso: 30 εκατ. δολάρια / έτος
  4. Sebastian Vettel: 15 εκατ. δολάρια / έτος
  5. Daniel Ricciardo: 15 εκατ. δολάρια / έτος
  6. Charles Leclerc: 12 εκατ. δολάρια / έτος
  7. Sergio Pérez: 10 εκατ. δολάρια / έτος
  8. Carlos Sainz: 8 εκατ. δολάρια / έτος
  9. Lando Norris: 5 εκατ. δολάρια / έτος
  10. George Russell: 3 εκατ. δολάρια / έτος

Διαβάστε ακόμη: