Αποκαλυπτικά είναι τα μηνύματα που εντόπισε η Αστυνομία στις συνομιλίες της «εγκεφάλου» για το κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων, αλλά και αυτές μεταξύ των ανήλικων θυμάτων τους.

Εξίσου αποκαλυπτικά είναι και τα στατιστικά στοιχεία, όπως σημειώνει η ΕΡΤ: μόνο το 2023 άνοιξαν περίπου 250 δικογραφίες για υποθέσεις που αφορούσαν σε γενετήσιες πράξεις με ανήλικους και τουλάχιστον 50 υποθέσεις μαστροπείας σε βάρος ανηλίκων.

Κύκλωμα μαστροπείας: Το προφίλ της 25χρονης Μαρίας

Η αποτυχία του συστήματος φαίνεται και από τη ζωή της ίδιας της φερόμενης ως μαστροπού. Η 25χρονη «Μαρία» απομακρύνθηκε από μικρή ηλικία από την προβληματική της οικογένεια και μεγάλωσε σε μία δομή, όμως αργότερα ανακάλυψε τον αγοραίο έρωτα και στο τέλος έγινε και η ίδια μαστροπός.

Στα μηνύματα που ανέκτησαν οι Αρχές από τις συνομιλίες μεταξύ των κοριτσιών προκύπτει και ο φόβος που είχε αναπτυχθεί στα ανήλικα θύματα.

Σημειώνεται πως δύο από τις επτά ανήλικες που εκμεταλλευόταν το κύκλωμα, προέκυψε πως συμμετείχαν και στο προηγούμενο αντίστοιχο κύκλωμα της «Λορέλας» που είχε εξαρθρώσει η Προστασία Ανηλίκων, αποδεικνύοντας πως τα κυκλώματα αυτά λειτουργούν ως «Λερναία Ύδρα».

Κύκλωμα μαστροπείας: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι της 25χρονης Μαρίας και των ανηλίκων

«Ανησυχώ. Δεν θα βγει σε καλό αυτή η ιστορία. Αυτή (σσ. 25χρονη Μαρία) φταίει για όλα. Στη αρχή το έκανε να μοιάζει εύκολο και δες πού καταντήσαμε. Πες στην άλλη να μην πει τίποτα. Είχε τρελαθεί» είχε γράψει μια ανήλικη.

Στις συνομιλίες η 25χρονη «Μαρία» φερόμενη ως αρχηγός, συζητά με τα ανήλικα κορίτσια που είχαν πιαστεί στα δίχτυα του κυκλώματος και ζητά 100 ευρώ, με κάποια από τις κοπέλες να της απαντά πως αυτό είναι άδικο. Η συνομιλία συνεχίζεται με την 25χρονη να λέει πως δεν έχει χρήματα και ούτε γονείς για να την βοηθήσουν.

«Εντάξει, ναι έχετε όμως γονείς, φαγητό κλπ» γράφει σε ένα σημείο η 25χρονη ενώ παρακάτω σημειώνει: «Σας αγαπώ αλλά τώρα που χώρισα ειδικά, ξέρεις ότι δεν έχω τίποτα…». «Εντάξει, κανόνισε και πες μου πόσα η καθεμιά» είναι η απάντηση στην 25χρονη.

Διαβάστε ακόμη: