Οι σχέσεις των δύο αντρών δεν βρίσκονται στην καλύτερη φάση τους τις τελευταίες ημέρες. Έπειτα από την αποκάλυψη στην Τζέντα ότι ο Μάρκο κινδύνευε να τεθεί σε διαθεσιμότητα, ο Μαξ παρενέβη για πρώτη φορά δημοσίως στον εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει στους πρωταθλητές.

Μιλώντας μετά τις κατατακτήριες της Παρασκευής, ο Φερστάπεν δήλωσε ότι είναι πιστός στον Μάρκο και ότι επί της ουσίας η παραμονή του στην ομάδα είναι άμεση συνάρτηση της παρουσίας και του Αυστριακού. Την επομένη ο Χόρνερ ξεκαθάρισε ότι κανένας δεν είναι πιο σημαντικός από την ομάδα, απαντώντας έτσι εμμέσως στην απειλή του Φερστάπεν.

Λίγο αργότερα, όμως, ο Χόρνερ φρόντισε να γίνει ακόμη πιο ξεκάθαρος. «Είναι όπως στη ζωή: δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιον να μείνει κάπου λόγω ενός χαρτιού που έχει υπογράψει. Εάν κάποιος δεν θέλει να μείνει σε αυτήν την ομάδα, τότε εμείς δεν θα τον αναγκάσουμε» δήλωσε ο επικεφαλής της Red Bull.

«Είμαι σίγουρος ότι κάθε ομάδα στο paddock θα ήθελε να έχει τον Μαξ. Ωστόσο όπως είπε και ο Τότο (σ.σ. Βολφ) οι καλύτεροι οδηγοί θέλουν να οδηγούν τα καλύτερα μονοθέσια. Ο Μαξ έχει 56 νίκες και 100 podiums τα οποία έχουν έρθει όλα με αυτοκίνητα της Red Bull Racing» φρόντισε να υπενθυμίσει ο Χόρνερ.

«Φυσικά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Εάν ένας οδηγός θέλει να πάει κάπου αλλού τότε θα πάει. Ωστόσο δεν βλέπω γιατί κάποιος θα ήθελε να αφήσει αυτήν την ομάδα. Νομίζω ότι ο Μαξ έχει τρομερή υποστήριξη από εμάς και εκείνος κάνει καταπληκτική δουλειά στο μονοθέσιο. Εμείς δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα μαζί του» κατέληξε ο Χόρνερ.

Διαβάστε ακόμη: