Όταν ο Warren Buffett γράφει το όνομά του σε κάτι, αυτό γίνεται αμέσως πολύτιμο. Πριν λίγες ημέρες ένας ανώνυμος χρήστης του eBay πλήρωσε το ποσό των $75.100 για να αποκτήσει ένα μοναδικό έργο τέχνης: ένα πορτρέτο του δισεκατομμυριούχου επενδυτή συνοδευόμενο από ένα αυτόγραφο του Μπάφετ στο οποίο έγραφε μεταξύ άλλων «Οι γυναίκες με κάνουν αισιόδοξο για την Αμερική».

Όλα τα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν απευθείας στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Girls Inc. της Ομάχα, μέρος της γενέτειρας του Μπάφετ που παρέχει καθοδήγηση και υποστήριξη σε κορίτσια και νεαρές γυναίκες από κοινότητες χαμηλού εισοδήματος σε όλη τη χώρα.

Η φιλανθρωπική δημοπρασία τέχνης οργανώθηκε από τη Motiva, μια εταιρεία τεχνολογίας τέχνης με έδρα το Ισραήλ που δημιούργησε το έργο για λογαριασμό του Μπάφετ. Το επίμαχο απόσπασμα προέρχεται από μια συνέντευξη που έκανε ο Buffett το 2018 με το Yahoo Finance, στην οποία συζήτησε σχετικά με το κίνημα #MeToo και τα οφέλη από τους εργοδότες που προσλαμβάνουν και προωθούν περισσότερες γυναίκες.

Το φιλανθρωπικό έργο

Ο Μπάφετ δεν είναι ξένος στις φιλανθρωπικές δημοπρασίες. Τον Ιούνιο, ένας ανώνυμος πλειοδότης κατέβαλε το ποσό των $19 εκατ. για την ευκαιρία να γευματίσει με τον δισεκατομμυριούχο σε μια μελλοντική ημερομηνία. Ήταν η 21η και τελευταία φορά που ο Μπάφετ δημοπρατούσε ένα ιδιωτικό γεύμα προς όφελος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Glide που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο — και σηματοδότησε τα περισσότερα που έχει πληρώσει ποτέ κάποιος για το προνόμιο να δειπνήσει με τον γνωστό επενδυτή.

Ο Μπάφετ έχει δημοπρατήσει δύο από τα αυτοκίνητά του προς όφελος της ΜΚΟ, Girls Inc. στο παρελθόν. Το 2007, δημοπρατούσε ένα Lincoln Town Car στο eBay για να συγκεντρώσει $73.200 για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ενώ μάζεψε άλλα $122.500 με μια δημοπρασία του 2015 της Cadillac του.

Ο δισεκατομμυριούχος είναι μακροχρόνιος υποστηρικτής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, παλαιότερα γνωστή ως Girls Club of America. Το 2018, δώρισε $2,2 εκατ στη φιλανθρωπική οργάνωση – ένα ποσό που κέρδισε σε ένα δημόσιο στοίχημα ότι ο S&P 500 θα ξεπερνούσε τα hedge funds για μια δεκαετία, λήγοντας το 2017.

Η δημοπρασία του Motiva ολοκληρώθηκε στα 92α γενέθλια του Μπάφετ. Σε μια ανάρτηση στο Twitter, η εταιρεία τέχνης ευχήθηκε χρόνια πολλά στον δισεκατομμυριούχο, αποκαλώντας τον «έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές και τον πιο γενναιόδωρο φιλάνθρωπο».

Διαβάστε ακόμη: