Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρέτησε με μια αρχειακή φωτογραφία τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον τελευταίο ηγέτη της ΕΣΣΔ που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Ο πρωθυπουργός ανήρτησε στο twitter ένα συλλυπητήριο μήνυμα με μια φωτογραφία του από συνάντησή του με τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ πριν από τρεις δεκαετίες: Το καλοκαίρι του 1991, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνοδεύσει τον πατέρα του, τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στην επίσκεψή του στη Μόσχα και είχε μια χειραψία με τον ακόμα τότε γενικό γραμματέα του ΚΚΣΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε τον Γκορμπατσόφ ως έναν άνθρωπο που «προσπάθησε να αλλάξει ένα σύστημα που είχε ξεπεράσει τα όριά του, διαλυόμενο από τις αδυναμίες του».

«Ως πολιτικός, ταυτίστηκε με τους όρους “ανασυγκρότηση” και “διαφάνεια”, που όμως δεν καρποφόρησαν στον τόπο του. Εξελίχθηκε, πάντως, σε πρόσωπο με καθοριστική συμβολή στην ειρήνη, στη διεθνή συνεννόηση και στον εκδημοκρατισμό. Αξίες που σήμερα δοκιμάζονται σκληρά στα εδάφη της παλιάς του πατρίδας. Η πίστη του σε αυτές ας μείνει η μεγαλύτερη κληρονομιά του», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Έλληνας πρωθυπουργός.

 

 

Διαβάστε ακόμη: