Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σχολίασε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν να σταθεροποιούν τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι, καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο με συγκεκριμένο χρόνο μέχρι τις εκλογές, οι πολίτες θα συσπειρώνονται σε κάθε κόμμα.

«Έχουμε μπροστά μας τις εκλογές στις 21 Μαΐου. Οι εκλογές αυτές σε μεγάλο βαθμό θα αναδείξουν το ποιος και το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα. Κατά τη δική μας εκτίμηση με την απλή αναλογική, βλέπουμε την ταλαιπωρία που υφίσταται η Βουλγαρία, όπου έχουμε πέμπτες εκλογές μέσα σε δύο χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει, διά στόματος στόματος του Γιώργου Τσίπρα, ότι εάν και εφόσον προκύπτουν συνεργασίες κυβερνήσεων ηττημένων, μπορεί να σχηματιστεί μια κυβέρνηση. Αν θέλει αυτό το πράγμα ο κόσμος, που κατά τη γνώμη μου είναι τερατογένεση, να πάει να το ψηφίσει. Η σταθερή πορεία της χώρας θα συνεχιστεί με ισχυρή Νέα Δημοκρατία», επισήμανε ο Θάνος Πλεύρης.

Δημοσκόπηση RASS: Προβάδισμα 5,1% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ 

H νέα δημοσκόπηση της RASS, που παρουσιάστηκε χθες Δευτέρα στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, επιχειρεί να σκιαγραφήσει την πρόθεση ψήφου, τις  τάσεις που διαμορφώθηκαν μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών από τον πρωθυπουργό, αλλά και τη γνώμη των πολιτών για το δυστύχημα στα Τέμπη/

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της RASS, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,1%, το ΠΑΣΟΚ 11,4%, το ΚΚΕ 6,8%, η Ελληνική λύση 4,8% και το ΜέΡΑ25 4,4%.

Στο δίλημμα μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα, σχετικά με το ποιος θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός, το 42,9% προτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 26,5% προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη ερώτηση για το προτιμώμενο σχήμα της επόμενης κυβέρνησης, το 27,2% απαντά «αυτοδύναμη ΝΔ» και ακολουθεί με 13,4% ένα σχήμα συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι προτιμά το 11,5% ενώ συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ επιθυμεί το 9,3%. Αυτοδύναμο ΠΑΣΟΚ απαντά το 3,6% και συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ το 3,5%.

Διαβάστε περισσότερα