Πηγές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σχολίασαν τη συμμετοχή στις χθεσινές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Κάθε φορά που το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής απευθύνθηκε στην κοινωνία, ανταποκρίθηκε μαζικά.

270.000 φίλοι και μέλη δήλωσαν παρόντες στην εκλογή Προέδρου τον Δεκέμβριο και 180.000 μέλη ψήφισαν για το όνομα της παράταξης, τους αντιπροσώπους στο συνέδριο, τις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής σέβεται τις εσωτερικές διαδικασίες όλων των κομμάτων. Εξάλλου όλοι υιοθετούν τις ανοιχτές και συμμετοχικές διαδικασίες, που πρώτο εφάρμοσε εδώ και δύο δεκαετίες», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Και προσθέτουν ότι «Είμαστε βέβαιοι ότι η πλειοψηφία των πολιτών θέλει να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά φαίνεται πως δεν επιλέγει ως εκφραστή της πολιτικής αλλαγής τον κ. Τσίπρα όπως φάνηκε χθες».

«Μαζί με τους προοδευτικούς πολίτες το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αγωνίζεται για να ανατραπεί το σημερινό πολιτικό σκηνικό» καταλήγουν οι πηγές από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

ΣΥΡΙΖΑ: Τον κ. Τσίπρα ως μοναδικό υποψήφιο τον ψήφισαν περισσότεροι πολίτες από τον κ. Μητσοτάκη με ανθυποψηφίους

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η ΝΔ και ο εκπρόσωπός της καλό είναι να μην δείχνει τόσο έντονα τον πανικό της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σήμερα έχει 172.000 εγγεγραμμένα μέλη εκ των οποίων πάνω από 110.000 εγγράφηκαν σε μια κάλπη που αφορούσε μόνο μέλη και όχι φίλους και συγγενείς.

Και σε μια εκλογή όπου πράγματι δεν υπήρχε έτερος υποψήφιος, αλλά αυτό μάλλον κάνει ακόμη μεγαλύτερο το σημερινό αποτέλεσμα. Ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε πάνω από 150000 ψήφους για να επανεκλεγεί.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης σε μια διαδικασία όπου ψήφιζαν όχι μόνο μέλη αλλά ακόμη και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων έλαβε 115.000 ψήφους στον πρώτο γύρο και 173.000 στον δεύτερο.

Αντιστοίχως ο κ. Ανδρουλάκης 98.000 ψήφους  στον πρώτο γύρο και 139.000 στον δεύτερο.

Πόσοι από αυτούς είναι μέλη των κομμάτων τους ας μην το ψάξουμε καλύτερα.

Όσον αφορά τους 15χρονους, καλό θα είναι να ανατρέξουν εκεί στη ΝΔ στο καταστατικό της ΟΝΝΕΔ  όπου η ηλικία εγγραφής μέλους είναι τα 13 χρόνια και όχι τα 15 που είναι στο καταστατικό της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά πανικό που δεν κρύβεται κιόλας…».