Με τη συμμετοχή να φτάνει ή και να ξεπερνάει τις 150.000 ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβει την ικανοποίησή του. Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε ομιλία από την Κουμουνδούρου με το βλέμμα στις εθνικές κάλπες.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ένα «ιστορικό βήμα για την πατρίδα μας που το έχει ανάγκη». Ο ίδιος αναφέρθηκε στις εκλογές του 2019 λέγοντας ότι παρά την ήττα το μεγάλο ποσοστό που έδωσε ο ελληνικός λαός στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μια εντολή μετασχηματισμού ώστε να αντικατασταθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ των εκατοντάδων χιλιάδων.

«Σήμερα έγινε ένα αποφασιστικό βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση χάρη στη συμμετοχή των πάνω από 150.000 που προσήλθαν στις κάλπες, με την ένταξη πάνω από 110.000 μελών στις γραμμές μας, με πάνω από 172.000 πλέον μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα των μελών, που σήμερα άπλωσε τις ρίζες του σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά. Γίναμε σήμερα το κόμμα με τα περισσότερα ενεργά μέλη στην Ελλάδα, και ταυτόχρονα ένα από τα μαζικότερα κόμματα της Αριστεράς στην Ευρώπη».

Θα είμαστε το πρώτο κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας, ευχαρίστησε τα 3000 μέλη της εφορευτικής επιτροπής, τα χιλιάδες μέλη που εργάστηκαν για αυτήν τη διαδικασία, τον γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο, αλλά και όσους προσήλθαν στις κάλπες.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών τότε κέρδισε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα θα είναι σίγουρα πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στην πατρίδα μας», σημειώνοντας τέλος ότι τώρα ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας.

Η «πρωτόγνωρη συμμετοχή» στη χθεσινή εσωκομματική διαδικασία, για την οποία έκανε λόγο ο Πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας ξεπέρασε τις 150.000 ψήφους, προσθέτοντας 110.000 νέα μέλη στους καταλόγους των εγγεγραμμένων μελών της Κουμουνδούρου.

Η ανταπόκριση της κοινωνικής βάσης, άλλωστε στο «προσωπικό στοίχημα», του κ. Τσίπρα για αθρόα προσέλευση στις χθεσινές κάλπες, αποτυπώνει τη δυνατότητα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ να συνομιλεί απευθείας με ένα μέρος του εκλογικού σώματος. Για το λόγο αυτό, ο κ. Τσίπρας περιέγραψε χθες ως «προσωπική δέσμευσή» του την νικηφόρα πορεία του κόμματος προς τις εκλογές.

Ακόμη παρατήρησε πως σε διάστημα τριών ετών ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αύξησε τα μέλη του από 30.000 σε 172.000 εγγεγραμμένα μέλη (110.000 νέα μέλη στη χθεσινή ψηφοφορία και 62.000 ήδη εγγεγραμμένα), έχοντας πετύχει σχεδόν εξαπλασιασμό τους, συνολικά από το 2019.
Την ίδια ώρα, τα 110.000 νέα μέλη αποτελούν ισάριθμα «χέρια» για την προετοιμασία των εθνικών εκλογών, καθώς στην ανάλυση της Κουμουνδούρου, οι εθνικές κάλπες μπορούν να στηθούν ανά πάσα στιγμή, με το κλείσιμο τριών ετών διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Εκτός από την πολιτική ανθεκτικότητα που η επιδεικνύει η αξιωματική αντιπολίτευση, εξίσου ενδιαφέρον παρουσιάζει για το κόμμα η δεκαετής ανοδική πορεία του (από το 2012), που διανθίζεται από την παρουσία νέων ηλικιών και ταξικών εκπροσωπήσεων.

Περνώντας χθες στην αντεπίθεση, «ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σήμερα έχει 172.000 εγγεγραμμένα μέλη εκ των οποίων πάνω από 110.000 εγγράφηκαν σε μια κάλπη που αφορούσε μόνο μέλη και όχι φίλους και συγγενείς» απάντησε η Κουμουνδούρου, αντιπαραβάλλοντας τις ψήφους για την ανάδειξη των πολιτικών αρχηγών σε αντίστοιχες διαδικασίες.

«Ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε πάνω από 150000 ψήφους για να επανεκλεγεί. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης σε μια διαδικασία όπου ψήφιζαν όχι μόνο μέλη αλλά ακόμη και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων έλαβε 115.000 ψήφους στον πρώτο γύρο και 173.000 στον δεύτερο» ανέφερε η Κουμουνδούρου και κατέληξε πως «αντιστοίχως ο κ. Ανδρουλάκης 98.000 ψήφους στον πρώτο γύρο και 139.000 στον δεύτερο. Πόσοι από αυτούς είναι μέλη των κομμάτων τους ας μην το ψάξουμε καλύτερα».