Πέθανε σε ηλικία 94 ετών, ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Καλογιάννης.

Ο Λ. Καλογιάννης είχε γεννηθεί στους Χουλιαράδες των Ιωαννίνων το 1930 και φοίτησε στη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων και στη Σχολή Υπομηχανικών του ΕΜΠ.

Διετέλεσε επί σειρά ετών βουλευτής, από το 1974 έως το 1993, ενώ το όνομά του συνδέθηκε με την «αρπαγή» της κάλπης κατά τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή του Χρήστου Σαρτζετάκη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, στις 23 Μαρτίου 1985.

Ενώ μοιράζονταν τα ψηφοδέλτια με το όνομα του Χρήστου Σαρτζετάκη, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, φώναζαν «αίσχος» και χτυπούσαν τα έδρανα. Ήταν η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακολούθησε μια ακόμη σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των Παπανδρέου – Μητσοτάκη, με τον Καλογιάννη να παίρνει την κάλπη στον ώμο και να φεύγει από την αίθουσα.

Αυτός που τον αντιλήφθηκε πρώτος ήταν ο Κίμων Κουλούρης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έτρεξε πίσω του για να πάρει την κάλπη, η οποία θα κατέληγε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την απώλεια του Ελευθέριου Καλογιάννη

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά σήμερα με θλίψη τον Ελευθέριο Καλογιάννη, ένα από τα στελέχη που συγκρότησαν την πρώτη Κοινοβουλευτική της Ομάδα το 1974.
 
Γεννήθηκε το 1930 στους Χουλιαράδες Ιωαννίνων, φοίτησε στη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων και στη Σχολή Υπομηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Υπηρέτησε ως βουλευτής Ιωαννίνων στις κοινοβουλευτικές θητείες 1974-1977, 1981-1985, 1985-1989, 1989-1990 και 1990-1993. Ανέπτυξε δυναμική δημόσια παρουσία, εργάστηκε με συνέπεια για την ιδιαίτερη πατρίδα του και αγαπήθηκε από τους συμπολίτες του.

Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας.»

Διαβάστε ακόμη