Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση του Κρεμλίνου.

«Είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί ο ρόλος της Ρωσίας και ο ρόλος του κ. Πούτιν προσωπικά», στη διαμεσολάβηση ανάμεσα στις δύο χώρες, σημείωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν αλληλοκατηγορούνται για τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας (13/09) κατά μήκος των συνόρων.

Μία συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, η οποία επετεύχθη με τη μεσολάβηση της Μόσχας, κατέρρευσε σε λιγότερο από μία ώρα σήμερα το πρωί, αν και η ένταση των εχθροπραξιών έχει μειωθεί, επεσήμανε ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, σε ομιλία στη Βουλή.

Το αρμενικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η ένταση των συγκρούσεων στα σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν «μειώθηκε σημαντικά», ωστόσο, η κατάσταση παραμένει «εξαιρετικά τεταμένη».

«Στις 14:00 (13:00 ώρα Ελλάδας) η κατάσταση παρέμενε εξαιρετικά τεταμένη σε ορισμένα σημεία των συνόρων. Παρά τη σημαντική μείωση της έντασης των βομβαρδισμών, ο εχθρός συνεχίζει τις προσπάθειες προώθησης», έγραψε το Υπουργείο, μεταξύ άλλων, σε επίσημο ανακοινωθέν.

Η νέα έξαρση των εχθροπραξιών ανάμεσα στις δύο χώρες του νότιου Καυκάσου έχει προκαλέσει φόβους ότι μπορεί να «ξεσπάσει» δεύτερος ολομέτωπος πόλεμος στον μετασοβιετικό κόσμο, επιπλέον της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Εύθραυστη κατάπαυση πυρός Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν, 49 νεκροί – Παρέμβαση ΗΠΑ

Διαβάστε ακόμη: