Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές περίμεναν τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, όπου η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια παύση των αυξήσεων των επιτοκίων από τον Ιούλιο.

Η spot τιμή του χρυσού άλλαξε ελάχιστα στα 1.960,01 $ ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησε 0,2% στα 1.961,80 δολάρια.

Καθώς η αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve στη συνεδρίαση του Ιουλίου είναι σχεδόν βέβαιη, «μια θετική προοπτική για τον χρυσό περιστρέφεται γύρω από τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών για να αυξήσει τις μακροπρόθεσμες τιμές χρυσού», δήλωσε ο Michael Langford, επικεφαλής επενδύσεων στη Scorpion Minerals.

Τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν ότι οι κερδοσκόποι χρυσού της COMEX αύξησαν την καθαρή θέση αγοράς κατά 35.288 συμβόλαια στα 135.907 την εβδομάδα που έληξε στις 18 Ιουλίου.

Ο δείκτης του δολαρίου βρέθηκε οριακά χαμηλότερα, αλλά διατηρήθηκε κοντά στα υψηλά του για περισσότερο από μία εβδομάδα στις 20 Ιουλίου, περιορίζοντας την άνοδο του χρυσού καθώς το ισχυρότερο δολάριο καθιστά το μέταλλο πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Μαζί με τη Federal Reserve , η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Ιαπωνίας συνεδριάζουν επίσης αυτή την εβδομάδα. Η εστίαση της αγοράς θα είναι στα όσα θα σχολιάσουν για τις μελλοντικές αποφάσεις πολιτικής τόσο ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell όσο και η πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde.

Ο χρυσός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στην αύξηση των επιτοκίων, καθώς αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησής του που δεν αποδίδει.

Οι έμποροι αναμένουν επίσης τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ για το δεύτερο τρίμηνο την Πέμπτη, ακολουθούμενα από τα στοιχεία του δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών για τον Ιούνιο την Παρασκευή.

Μεταξύ άλλων μετάλλων, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,1% στα 24,6 δολάρια ανά ουγγιά, πλατίνα και παλλάδιο υποχώρησε 0,1% στα 960,78 δολάρια και 1.289,51 δολάρια αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα