Όταν πριν από περίπου ένα μήνα ανακοινώθηκε η κοινή προσπάθεια της Nike με την Tiffany & Co., οι πρώτες εικόνες των συνεργατικών τους sneakers φαίνεται ότι δεν ενθουσίασαν το κοινό. Τα υφασμάτινα παπούτσια Nike Air Force 1 Low Tiffany & Co. «1837» που παρουσίασαν τα δύο brands, προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις μεταξύ των χρηστών του Twitter,

Η μάλλον ψυχρή υποδοχή δεν φαίνεται να πτόησε τις δύο εταιρείες, οι οποίες επιστρέφουν τώρα με κάτι νέο, ακόμη πιο αμφιλεγόμενο: ένα ασημένιο κουτί παπουτσιών με μπλε επίστρωση Tiffany, ως μια αστραφτερή εναλλακτική λύση στο τυπικό κουτί αποθήκευσης των παπουτσιών Nike Air Force 1 Low Tiffany & Co. «1837».

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το κουτί είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ασήμι 0,925 με την υπογραφή του ιστορικής εταιρείας κοσμημάτων. Φυσικά, δεν θα ήταν ένα κουτί Nike χωρίς ένα ανάγλυφο σήμα του κολοσσού των αθλητικών ειδών, φτιαγμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, το οποίο διακοσμεί το κέντρο του καπακιού.

Για να ολοκληρώσουν με επιτυχία την πρωτότυπη κατασκευή, οι τεχνίτες του Tiffany αναγκάστηκαν να εξελίξουν τις αιωνόβιες μεθόδους τους, κάτι στο οποίο αφιέρωσαν 155 ώρες δουλειάς.

Να διευκρινίσουμε πως ούτε ένα ζευγάρι από τα sneakers Nike Air Force 1 Low Tiffany & Co. «1837» που βγήκαν στην αγορά αυτήν την εβδομάδα δεν περιλάμβανε αυτή τη συσκευασία. Για να το πούμε διαφορετικά, το ασημένιο κουτί είναι μοναδικό συλλεκτικό κομμάτι.

Ωστόσο, αν σας ενδιαφέρει να προσθέσετε βάρος και λάμψη στη συλλογή αθλητικών παπουτσιών σας, η Tiffany ισχυρίζεται ότι η τιμολόγηση είναι διαθέσιμη κατόπιν αιτήματος μέσω φυσικά του επίσημου ιστοτόπου της.