Τι σχέση θα μπορούσε να υπάρχει ανάμεσα σε μία εταιρεία αθλητικών ειδών – κολοσσιαία όπως η Nike και ένα υπερπολυτελές κοσμηματοπωλείο, όπως αυτό της Tiffany & Co.; Κανείς ίσως δεν θα μπορούσε να φανταστεί μια συνεργασία ανάμεσά τους, αφού μοιάζουν τόσο ετερόκλητες οι κατηγορίες της μόδας που εξυπηρετούν (αθλητική ένδυση- υψηλή κοσμηματοποιία), ώσπου στα social media κυκλοφόρησε ένα κουτί αθλητικών παπουτσιών με το σύμβολο της Nike και το Tiffany Blue®- το τιρκουάζ που έχει κατοχυρώσει η Tiffany & Co. ως αποκλειστικό της χρώμα. Η λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία λιτή και λακωνική: “Ένα θρυλικό ζευγάρι”.

Το τι κρύβει αυτό το κουτί δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ωστόσο οι φήμες που έχουν κυκλοφορήσει αναφέρουν ότι είναι το δημοφιλές μοντέλο Nike Air Force 1 το οποίο έχει υποβληθεί σε ανασχεδιασμό με τη συνδρομή της Tiffany & Co.. Το νέο Tiffany x Nike AF1 “1837” από πολλούς θεωρείται σίγουρο και μάλιστα κάποιες θολές εικόνες των sneakers φαίνεται να έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο. Το νέο αθλητικό εμφανίζεται σε σκούρα γκρι απόχρωση με το σήμα της Nike να έρχεται σε Tiffany Blue, αλλά και μια μεταλλική πλακέτα να έχει τοποθετηθεί στη σόλα. Ωστόσο, υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό θα είναι τελικά το ζευγάρι της συνεργασίας που θα αποκαλυφθεί.

Από τη στιγμή που έγινε η ανακοίνωση, θα έρθει και η αποκάλυψη, με τις πληροφορίες να λένε ότι τα sneakers θα κυκλοφορήσoυν μέσα στο 2023 (άγνωστο το πότε ακριβώς) και θα πωλείται στην τιμή των 400$ (ίσως). Παρά τις πολλές υποθέσεις για το Tiffany x Nike AF1 “1837” αθλητικό παπούτσι, αυτό που θεωρείται σίγουρο είναι η επιτυχία της συνεργασίας, όπως έχουv αποδείξει κι άλλες συνεργασίες της Nike με luxury labels όπως ο Louis Vuitton για το Louis Vuitton Air Force 1s και ο Dior για το Dior Jordan 1, αλλά και με τη Swarovski για διάφορα μοντέλα ζευγαριών μεταξύ των οποίων κι ένα Air Force 1. Εξίσου τεράστια ήταν και η επιτυχία της συνεργασία της με τον Jacquemus.

Και ο οίκος υψηλής κοσμηματοποίας Tiffany & Co. έχει τις δικές τους συνεργασίες με μεγάλα ονόματα στη μόδας, με πιο πρόσφατη τη συνεργασία με τον οίκο Fendi και τη δημιουργία της εκδοχής της iconic Fendi Baguette σε Tiffany Blue, ενώ η συνεργασία του με τη Supreme στη συλλογή Supreme x Tiffany & Co. δημιούργησε τεράστιο buzz φέρνοντας μέσω της Supreme τον οίκο κοντά στους λάτρεις του streetwear.