Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απάντησε αρνητικά στο αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, για διεξαγωγή debate πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Αν δεν κάνω λάθος σε καμία από τις προηγούμενες διαδικασίες των ευρωεκλογών δεν έχει γίνει τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων.

Στις ευρωεκλογές, αυτό που ψηφίζουν οι πολίτες μέσα από τα ψηφοδέλτια των κομμάτων είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Αυτοί είναι εκείνοι οι οποίοι θα δώσουν τη μάχη και στην καθημερινή καμπάνια τους και σε τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις.

Από εκεί και πέρα debate γίνεται συνεχώς στη Βουλή, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου, πρώτος νομίζω, ο πρωθυπουργός έχει τις περισσότερες – όπως έχει καθήκον – σε αντίθεση με προκατόχους του παρουσίες, σεβόμενος και το ελληνικό Κοινοβούλιο και τους πολίτες και αυτό θα συνεχίσει να κάνει.

Αλλά, όπως αποδείξαμε και στις διαδικασίες των βουλευτικών εκλογών, ήμασταν εκεί όπως έχουμε καθήκον για την αντιπαράθεση σε επίπεδο debate. Εδώ μιλάμε ευρωεκλογές, μια εντελώς άλλη διαδικασία, η οποία δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, δεν διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας».

Διαβάστε ακόμη: