Την ώρα που ο Τύπος αποκαλύπτει και ενασχολείται με τη νέα πολυτελή θαλαμηγό που απέκτησε ο CEO της Lamda Οδυσσέας Αθανασίου, στα πλαίσια της δημιουργίας ενός προσωπικού του life style στην κοινή γνώμη, ο προβληματισμός για την έκβαση του μείζονος σημασίας εθνικού project του Ελληνικού μεγαλώνει!

Οι πληροφορίες λένε ότι σοβαρός προβληματισμός επικρατεί και στο επιτελείο του Σπύρου Λάτση που ήδη έχει στείλει τον γιο του Αλεξ Λάτση σε ρόλο επιτηρητή να επιβλέπει την εξέλιξη των έργων αλλά και των συμβατικών υποχρεώσεων με το Κράτος που έχουν αναληφθεί!

Και η ανησυχία είναι πλέον διάχυτη στους νοήμονες της κυβέρνησης, καθώς ούτε αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν δημιουργηθεί, ούτε χώροι πρασίνου, ούτε πλατείες, ούτε παιδικές χαρές, με εξαίρεση κάποιες εποχιακές εκδηλώσεις σε χώρους που διαμορφώνονται προσωρινά και αποσκοπούν στην δημιουργία εντυπώσεων και μόνο, όπου καλούνται πρόσωπα δημόσια που λικνίζονται υπό τους ήχους μουσικής και τρώνε από τους πλούσιους μπουφέδες!!!

Ο Σπύρος Λάτσης πάντως, υπό τον προβληματισμό από την έκβαση του Ελληνικού και την υλοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί, φέρεται να ρίχνει το βάρος στα Πετρέλαια, όπου ήδη φουντώνουν οι φήμες ότι το επιχειρηματικό δίδυμο Μελισσανίδη – Μυτιληναίου ενδιαφέρεται σοβαρά για την απόκτηση των ΕΛΠΕ!

Το γεγονός πάντως είναι ότι το project έχει καταστεί real estate και έχει αλλοιωθεί πλήρως από την αρχική του μορφή!

Η ζήτηση για τις εμπορικές χρήσεις είναι φθίνουσα, οι τράπεζες έφυγαν, το ίδιο και σοβαροί εμπορικοί οργανισμοί που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, όπως και εμβληματικά σχολεία όπως το Κολλέγιο Αθηνών, μεταστρέψαν την αρχική τους πρόθεση!

Ακόμη όμως και το ζήτημα των κατοικιών προβληματίζει, δεδομένου ότι η πλήρης μαζικοποίηση με κατασκευή οικιστικών μπλοκ που παραπέμπουν στην πρώην Σοβιετική Ένωση, απειλεί με πτώση της ποιότητας, αλλά και των τιμών σε δεύτερο χρόνο!

Και ταυτόχρονα στο Ελληνικό παρατίθεται ένας πρωτοφανής ταξικός διαχωρισμός με «σύνορο» την υπογειοποιημένη Λεωφόρο Ποσειδώνος, πάνω από την οποία βρίσκονται οι «πληβείοι» και κάτω δίπλα στη θάλασσα οι «πατρίκιοι», τα χοντρά πορτοφόλια της ελίτ του επιχειρηματικού συστήματος, αλλά και πολλοί δήθεν, μεσάζοντες και νταραβεριτζήδες του φαίνεσθαι και των δημοσίων σχέσεων!

Πάντως, το συνολικό πρόβλημα που παρουσιάζεται με την μειωμένη ζήτηση για απόκτηση διαμερισμάτων στις Σοβιετικού τύπου πολυκατοικίες, στην «πλάτη» των πλουσίων και των ολιγαρχών, επιδιώκει να επιλύσει η απόφαση της κυβέρνησης να ανεβάσει την Golden Visa στις 800 χιλιάδες ευρώ!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αισθάνονται σίγουροι, πως η απόφαση για την Χρυσή Βίζα είναι φωτογραφική και αποσκοπεί να διευκολύνει το δευτεροκλασάτο real estate του Ελληνικού, καθώς μόνο εκεί βρίσκεται μια μεγάλη δεξαμενή διαμερισμάτων και κατοικιών που πωλούνται γύρω από το ποσόν των 800 χιλιάδων ευρώ και πάνω…

Διαβάστε ακόμη: