O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τόνισε την επανειλημμένη αλλαγή θέσεων του Στέφανου Κασσελάκη αναφορικά με τα αστακοκάραβά του, καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να μην παίζει με τη νοημοσύνη μας».

Ο κ. Μαρινάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Κασσελάκης δεν είναι ένας influencer που και γι’ αυτούς υπάρχουν νόμοι. Είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η χώρα έχει κάποιους νόμους. Ένας εξ αυτών απαγορεύει συμμετοχής είτε ως μέτοχος, έχει μια σειρά ως διατυπώσεις στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μόλις εκλεγεί. Οφείλει όχι όταν καταθέσει το πόθεν έσχες, αλλά σε διάστημα 60 ημερών να κάνει προσαρμογές».

«Μην παίζει με τη νοημοσύνη μας ο κ. Κασσελάκης. Η ουσία είναι ότι όσα είπε χθες ο κ. Κασσελάκης με όσα είπε στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 την 1η Μαρτίου, θα καταλάβει ότι αλλάζει θέσεις, όπως ο προκάτοχός του με βάση τι τον συμφέρει», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για οικονομικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα»

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε κριτική και στο οικονομικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ο κ. Κασσελάκης, υπογραμμίζοντας ότι «ένας τίτλος ταιριάζει: Η ιστορία επαναλμβάνεται ως φάρσα».

«Παίρνει τη σκυτάλη της παροχολογίας από τον κ. Τσίπρα. Η άσκηση οικονομικής πολιτικής δεν είναι Monopol. Κι εγώ μπορεί να βγάλω ένα χαρτί και να βάλω αριθμούς. Από τον κ. Τσίπρα μέχρι τον κ. Κασσελάκη έχει μεσολαβήσει η σκληρή πραγματικότητα που κατεδαφίζει τον λαικισμό. Από τον κ. Τσίπρα στον κ. Κασσελάκη μεσολάβησαν δύο κυβερνήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με αντίστοιχες ή ίδιες υποσχέσεις λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι θα πάρουμε τα χρήματα από τις μεγάλες επιχειρήσεις για να τα δώσουμε στους πιο αδύναμους. Αντί γι’ αυτό προχώρησε σε αύξηση στους φορολογικούς συντελεστές, άφησαν 8 μονάδες την ανεργία από ό,τι σήμερα και μια χώρα με 650 ευρώ κατώτατο μισθό», επισήμανε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Την κρίση δεν την έμαθε ο κ. Τσίπρας πριν γίνει πρωθυπουργός, ήξερε τις συνθήκες υπό τις οποίες έγραφε το πρόγραμμά του. Υπάρχουν και κάποιες στιγμές που έρχονται κρίσεις και χρειάζεται μια αξιόπιστη κυβέρνηση. Όλα αυτά τα δισ. που ήρθαν στη χώρα δεν θα είχαν έρθει στην κατάσταση που ήταν η χώρα το 2015 με μια οικονομία για τα σκουπίδια», κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Διαβάστε ακόμη: