Ένα από τα καλύτερα και ακριβότερα ακίνητα της χώρας, το περίφημο «Ανάκτορο Δαφέρμου» επί της Βασιλέως Γεωργίου ΙΙ, σχεδόν δίπλα στην πλαϊνή είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, άλλαξε χέρια και φέρεται να κατέληξε στην ιδιοκτησία προβεβλημένου εφοπλιστή, του Γ. Προκοπίου κατά πληροφορίες, αντί του ποσού των 23 εκατ. ευρώ!!!

Πρόκειται για ένα μοναδικό ακίνητο 6 ορόφων, 2.000 τ.μ., με απίστευτη θέα, μοναδική ταράτσα με οπτική στους Προεδρικούς κήπους αλλά και το Μ. Μαξίμου, με εσωτερική πισίνα και Βασιλική διακόσμηση!

Το εν λόγω ακίνητο ανήκε στον περίφημο επιχειρηματία και έμπορο όπλων Κ. Δαφέρμο, και βγήκε σε πλειστηριασμό τον Νοέμβριο του 2017 από συστημική τράπεζα για οφειλή 1 εκατ. ευρώ, με την εκτίμηση της αξίας του μοναδικού ακινήτου να προσδιορίζεται τότε, στα 35 εκατ. ευρώ!!!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικώς το εν λόγω ακίνητο περιήλθε στην ιδιοκτησία του γνωστού επιχειρηματία Κώστα Βελάνη, που έγινε γνωστός από την δραστηριοποίηση του στην χρηματιστηριακή αγορά και τα τελευταία χρόνια με την αγορά του real estate και των κόκκινων δανείων, ενώ εκπροσωπεί το κυπριακό fund Vel Investment!

Κατά τις ίδιες πηγές ο Κων. Βελάνης φέρεται να απέκτησε το εν λόγω ακίνητο αντί του ποσού των 17 εκατ. ευρώ, το οποίο κατά τις πληροφορίες μεταπώλησε στον πασίγνωστο εφοπλιστή Προκοπίου, προνομιακό συνομιλητή του Μαξίμου και των τραπεζών, αντί του ποσού των 23 εκατ. ευρώ, ποσόν που αν είναι ακριβές, θεωρείται πολύ φθηνό με βάση την πραγματική αξία ενός ιστορικού ακινήτου, στην πιο ακριβή περιοχή της χώρας, δίπλα σε Μαξίμου και Προεδρικό, πλήρως αυτόνομο με έξι ορόφους, πισίνα και μοναδική θέα!

 

Διαβάστε ακόμη: