O Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα της Θεσσαλίας, με τους δημάρχους της περιοχής καθώς και με περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα.

Από τις συζητήσεις που έγιναν φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις αποζημιώσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής.

Πριν την συνάντηση αυτή, την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός είδε και τους βουλευτές της περιοχής και εκεί, επίσης, όλοι του είπαν ότι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με τις αποζημιώσεις.

Εδώ και 7 μήνες έχει δοθεί μόνο το 10% των αποζημιώσεων ενώ η Περιφέρεια έχει κάνει έναν εκτεταμένο έλεγχο που φθάνει γύρω στο 70-80% των περιοχών και των φυσικών προσώπων που πρέπει να αποζημιωθούν.

Τα παράπονα των βουλευτών και των αγροτών είναι συγκεκριμένα και μάλιστα έχουν στρέψει ονομαστικά τις ευθύνες για τις μεγάλες καθυστερήσεις σε δύο πρόσωπα.

Στον Λευτέρη Αυγενάκη υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Χρήστο Τριαντόπουλο, υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Οι ευθύνες Τριαντόπουλου έχουν αναδειχθεί και από βουλευτές από την Λάρισα με συγκεκριμένες κατηγορίες ότι ο κ. Τριαντόπουλος έχει κοιτάξει να αποζημιώσει συγκεκριμένους από τον Βόλο που είναι η περιοχή που εκλέγεται αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα άλλους από περιοχές που είχαν μεγαλύτερα προβλήματα.

Κατηγορούν, επίσης, τον Τριαντόπουλο ότι κινείται με ψηφοθηρικά κριτήρια και ότι πριν τις εθνικές εκλογές, έχοντας ένα πόστο για τις αποζημιώσεις άλλων φυσικών καταστροφών κάλυψε αυτούς που έπρεπε για να ψηφιστεί.

Μάλιστα, λένε και για ένα δείπνο που έγινε στις Μικροθήβες με τον Κώστα Αγοραστό που τέθηκε στο τραπέζι η σειρά προτεραιότητας για τις αποζημιώσεις.

Ο Αγοραστός, όμως, καταψηφίστηκε από τον κόσμο ως συνέπεια των μεγάλων ελλείψεων της διοίκησής του και υπάρχει εκκρεμές και ένα πόρισμα για εγκληματικές παραλείψεις, υπερτιμολογήσεις έργων και άλλες μεγάλες διοικητικές παρανομίες.

Επίσης, αυτό που λένε είναι ότι ο Αγοραστός ο οποίος προέρχεται από τη Λάρισα προσπαθούσε να βάλει πάνω απ’ όλα το νομό του.

Όσο για τον Τριαντόπουλο, λέγεται ότι για να ηρεμήσει τις αντιδράσεις των κατοίκων του Στεφανοβίκειου που είναι κοντά στη λίμνη Κάρλα που έχει υπερχειλίσει, έταξε μία νέα πλατεία ύψους 1 εκατ. Ευρώ, λεφτά που δεν έχουν προϋπολογιστεί πουθενά.

Το πρόβλημα των κατοίκων είναι να αποζημιωθούν, όχι να έχουν μία νέα πλατεία…

Εν πάσει περιπτώση, οι αγρότες δεν τα βρήκανε με τον Πρωθυπουργό και δεν φάνηκε να τους αρέσει το σχέδιο των Ολλανδών για την ανασυγκρότηση της περιοχής.

Έχουν στοχοποιήσει δε, τους Χρήστο Τριαντόπουλο και Λευτέρη Αυγενάκη με ότι και αν αυτό σημαίνει για την συνέχιση της θητείας τους.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι μετά τις ευρωεκλογές έρχεται ανασχηματισμός.

Διαβάστε ακόμη: