Η Πάρος στο επίκεντρο για τις αδιανόητες εικόνες στο βυθό της θάλασσας. Οι δύτες έβγαζαν σκουπίδια για ώρες στην ακτή, με τις εικόνες να μαγνητίζουν τα βλέμματα όλων…

Δυστυχώς, το ζήτημα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, επιτακτικό και πιεστικό, έρχεται κάθε φορά στην επιφάνεια με οδυνηρό τρόπο όταν δράσεις υποβρύχιου καθαρισμού επιβεβαιώνουν ότι οι θάλασσες μας βρίθουν από σκουπίδια που μολύνουν, καταστρέφουν και θανατώνουν τη ζωή και το μέλλον των θαλάσσιων πλασμάτων αλλά και του ανθρώπου.

Δύο δράσεις καθαρισμού στα λιμάνια της Παροικίας και της Νάουσας τις οποίες διοργάνωσε ο Δήμος Πάρου σε συνεργασία με την Aegean Rebreath και την υποστήριξη της AtticaGroup, αποκάλυψαν το μέγεθος της αλόγιστης μετατροπής των θαλάσσιων αυτών περιοχών σε σκουπιδότοπους.

Κάθε λογής αντικείμενα, ότι μπορεί να φανταστεί κανείς ανασύρθηκε από τους δύτες στα δύο αυτά λιμάνια. Δε χωρά ανθρώπινος νους τον όγκο και την ποικιλία των απορριμμάτων που βρέθηκαν, ενδεικτικό είναι δε, ότι ανασύρθηκε ακόμα και μεταλλικός στύλος φωτισμού των δρόμων!

Το απίστευτο δεδομένο που μας καλεί σε εγρήγορση είναι ότι τα λιμάνια της Παροικίας και της Νάουσας, είχαν καθαριστεί υποβρυχίως ξανά, μόλις ένα χρόνο πριν, συνεπώς όλος αυτός ο όγκος σκουπιδιών δημιουργήθηκε μέσα σε μια μόνο χρονιά!

Το απογοητευτικό τούτο γεγονός αποτελεί «πληγή» για την συλλογική περιβαλλοντική μας συνείδηση και κρούει το καμπανάκι του κινδύνου για το μέλλον των θαλασσών μας.

Δείτε τις εικόνες του parianostypos.gr

Λιμάνι Νάουσας

katha 02

katha 03

katha 04

katha 05

katha 06

katha 07

katha 08

katha 09

Λιμάνι Παροικίας

katha 010

katha 011

katha 012

katha 013

Διαβάστε ακόμη: