Ας το πάμε λίγο …χαλαρά σήμερα, Κυριακή. Με χαβαλέ και ολίγον χιούμορ (για να μην παρεξηγηθούμε)!

Οι Έλληνες στις προσεχείς εκλογές θα κληθούν να εκλέξουν και «νέο κυβερνήτη» είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ!

Προφανώς ο πρωθυπουργός με την έννοια «κυβερνήτης» που χρησιμοποίησε θα είχε στο μυαλό του κάποια ισχυρή προσωπικότητα με την οποία θα επιθυμούσε – επιδίωκε να παραλληλίσει τον εαυτό του.

Το πιθανότερο είναι πως στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη η έννοια «κυβερνήτης» είναι ταυτισμένη με τον Ιωάννη Καποδίστρια και προφανώς με την χρήση της έννοιας να ήθελε να οδηγήσει τις υποσυνείδητες σκέψεις του κοινού που απευθυνόταν σε συσχετισμούς – παραλληλισμούς, όσον αφορά την προσωπικότητα και το καινοτόμο έργο του πρώτου κυβερνήτη της χώρας!

Βεβαίως η βάση της χώρας γνωρίζει καλά και έναν άλλο «κυβερνήτη», μέσα από την τηλεόραση επί χρόνια αλλά και τον κινηματογράφο!

Αναφέρομαι φυσικά στον περίφημο «Κάπτεν Κέρκ», κυβερνήτη του διαστημοπλοίου Enterprise της διαχρονικής σειράς Star Trek (που ανακαλύπτει νέους κόσμους και εξωγήινους πολιτισμούς ταξιδεύοντας στο σύμπαν) που γνωρίσαμε μέσα από τους δείκτες της μικρής οθόνης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο!

«Καποδίστριας» ή «Κάπτεν Κερκ» λοιπόν; Τι είχε στο μυαλό του ο Μητσοτάκης και τι κατάλαβε ο κόσμος; Διαλέγετε και παίρνετε…

Η συμπαράσταση του πρωθυπουργού στους ΛΟΑΤΚΙ και η παρέα (τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού) με Στάθη Τσαγκαρουσιάνο και τον σύντροφο του!

Οφείλουμε πάντως να πούμε ένα μεγάλο «μπράβο» στον πρωθυπουργό για την ευαισθησία που επιδεικνύει στις κοινωνικές ομάδες με «ιδιαιτερότητες», την οποία δημοσιοποιεί και κάνει πράξη με έργα!

Αναφέρομαι φυσικά στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, στην οποία αναφέρθηκε πολλές φορές στην τοποθέτηση του στη Θεσσαλονίκη!

Και ανέφερε μάλιστα ο πρωθυπουργός ότι έχει τοποθετήσει και υφυπουργό ομοφυλόφιλο ενώ συνεργάζεται στενά στην κυβέρνηση και με άλλους χαρακτηριστικούς εκπροσώπους της κοινότητας, όπως τον οικονομικό του σύμβουλο στο Μαξίμου με τον οποίο (παρέα με τον σύζυγο του) το πρωθυπουργικό ζεύγος έχει συμφάγει, ένα δείπνο που είχε δημοσιοποιηθεί!

Είναι προφανές πως πέραν της αναμενόμενης και εύλογης «άγρας εκλογικών πελατών», οι αναφορές σε μειονότητες ή κοινωνικές μειοψηφίες που κάποιοι σπρώχνουν στο περιθώριο, δείχνουν την ευρεία αντίληψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και το ανοικτό μυαλό του.

Και οφείλουμε να τον συγχαρούμε για τη στάση του αυτή και την συνέπεια που επιδεικνύει!

Ενδεχομένως σε αυτή τη λογική να εντάσσεται και η στενή φιλική παρέα του πρωθυπουργικού ζεύγους με τον εκδότη της LIFO Στάθη Τσαγκαρουσιάνο και τον σύντροφο του, τα Σαββατοκύριακα του Αυγούστου στα Χανιά ή άλλους προορισμούς!

Αναμφίβολα η χώρα τις δύσκολες αυτές ώρες της ενεργειακής κρίσης και των τεταμένων Ελληνοτουρκικών σχέσεων χρειάζεται ανοιχτές αντιλήψεις και όχι «σκοταδισμό» και «παλαιοδεξιά» ομοφοβικά σύνδρομα!

Διαβάστε ακόμη: