Χωρίς να υπεισέλθουμε σε πολλές λεπτομέρειες αλλά ασχολούμενοι ακροθιγώς με το ζήτημα προς το παρόν, ομολογώ ότι μου έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός του ιδιότυπου και πρωτοφανούς δανεισμού με επιτόκια που παραπέμπουν στις δεκαετίες 1980-90 και την εποχή των ραντιέρηδων, της εισηγμένης πλέον εταιρίας Dimand από το διεθνές fund HIG με τόκο ετησίως της τάξης του 20%, βάσει του ρεπορτάζ που εγράφη και δεν διαψεύσθηκε!

Για την ιστορία το fund HIG, γνωστό στην ελληνική πιάτσα για την υπόθεση των ξενοδοχειακών δανείων Κυπριώτη, για τα οποία σηκώθηκε πολλή σκόνη και προκλήθηκαν εξελίξεις, προχώρησε το 2020 σε μια «στρατηγική συμμαχία» με την Dimand!

Η οποία όπως αντιλαμβάνομαι δεν υπήρξε ποτέ μετοχικού χαρακτήρα αλλά εξαντλήθηκε στην παροχή χρηματοδότησης της τάξης των 150 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής!

Στις μέρες μας, αφού λοιπόν η Dimand κατάφερε να μπει στο Χρηματιστήριο, όπως – όπως, την είδαμε να αποπληρώνει τον δανεισμό από την HIG, με επιτόκιο γύρω στο 20%!!!

Η ιστορία αυτή, του πραγματικά ιδιότυπου και πρωτοφανούς δανεισμού με τοκογλυφικά επιτόκια της τάξης του 20%, σηκώνει πολύ συζήτηση και έρευνα σε βάθος από τις αρμόδιες αρχές!

Διότι αν ισχύει το ύψος του φημολογούμενου επιτοκίου, κινείται σε επίπεδα πέραν των δεδομένων της αγοράς και μακριά από τα χρηστά συναλλακτικά ήθη!

Και θα πρέπει να διαφανεί «τι έχει παιχτεί» και τι «κρύβεται από πίσω»!

Διότι εκτός των άλλων αφορά πρώτον μια εισηγμένη στο ΧΑ επιχείρηση και δεύτερον ένα fund που η υπόθεση των δανείων Κυπριώτη από συστημική τράπεζα σήκωσε σκόνη!

Ενώ το HIG φέρεται να διαπραγματεύεται και την απόκτηση του 71% των μετοχών του ΟΛΘ από τον Ιβάν Σαββίδη!

Διαβάστε ακόμη: