Η Ella Irwin, η οποία εντάχθηκε στο Twitter τον Ιούνιο του 2022, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters την Πέμπτη ότι είχε εγκαταλείψει την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, η οποία δέχεται κριτική για χαλαρές προστασίες έναντι επιβλαβούς περιεχομένου από τότε που την απέκτησε ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk τον Οκτώβριο.

Η Irwin ανέλαβε επικεφαλής της ομάδας εμπιστοσύνης και ασφάλειας τον Νοέμβριο, όταν ο προηγούμενος επικεφαλής Yoel Roth παραιτήθηκε.

Επιβλέπει την εποπτεία περιεχομένου.

Σύμφωνα με το Reuters η απάντηση σε ένα email στο Twitter ήταν αυτοματοποιημένη με ένα emoji «poo». Η Irwin αρνήθηκε περαιτέρω σχόλια και ο Musk δεν απάντησε αμέσως σε σχετικό αίτημα για σχόλιο.

Η αποχώρηση της Irwin έρχεται καθώς η πλατφόρμα δυσκολεύεται να διατηρήσει τους διαφημιστές, με τις επωνυμίες να επιφυλάσσονται να εμφανίζονται δίπλα σε ακατάλληλο περιεχόμενο.

Ο Musk ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι προσέλαβε τη Linda Yaccarino, πρώην διευθύντρια διαφήμισης της NBCUniversal, για να γίνει η νέα διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter.

Από τότε που εξαγοράστηκε απο τον Musk , το Twitter μείωσε δραματικά το κόστος και απέλυσε χιλιάδες υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων πολλών που είχαν εργαστεί για την πρόληψη επιβλαβούς και παράνομου περιεχομένου, την προστασία της εκλογικής ακεραιότητας και την ανάδειξη ακριβών πληροφοριών στον ιστότοπο.

Ο Μασκ έχει προωθήσει μια λειτουργία που ονομάζεται Community Notes, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν περιεχόμενο στα tweets, ως τρόπο καταπολέμησης των παραπλανητικών πληροφοριών στο Twitter .

Η εταιρεία αντιμετωπίζει επίσης αυξανόμενο έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές σχετικά με τις προσπάθειές της για μετριοπάθεια.

Το Twitter αποσύρθηκε από μια εθελοντική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης, ενώ δήλωσε ότι δεσμεύτηκε να συμμορφωθεί με τους επερχόμενους κανόνες του Διαδικτύου στην ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα