Ο Έλον Μασκ διόρισε νέο διευθύνοντα σύμβουλο στο “τιμόνι” του Twitter, λίγο περισσότερο από έξι μήνες ύστερα από την πολυσυζητημένη εξαγορά της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είπε ότι η Linda Yaccarino, η πρώην επικεφαλής του τμήματος διαφήμισης της NBCUniversal, θα είναι η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας η οποία δυσκολεύεται να βγάλει κέρδη.

Ο Μασκ είπε ότι η νέα CEO του ομίλου θα ξεκινήσει σε έξι εβδομάδες και πως ο ίδιος θα συνεχίσει να συμμετέχει ως εκτελεστικός πρόεδρος και επικεφαλής τεχνολογίας.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τη Linda για να μετατρέψουμε αυτήν την πλατφόρμα σε X, την εφαρμογή για τα πάντα», έγραψε στο Twitter, επιβεβαιώνοντας την απόφαση μια μέρα αφότου είχε πυροδοτήσει τις εικασίες γράφοντας ότι είχε βρει ένα νέο επικεφαλής χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Ο Ελον Μασκ – ο οποίος αγόρασε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης πέρυσι για 44 δισεκατομμύρια δολάρια – είχε πιεστεί να βρει κάποιον άλλον να ηγηθεί της εταιρείας και να εστιάσει ξανά την προσοχή του στις άλλες επιχειρήσεις του, μεταξύ των οποίων η κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla και η εταιρεία πυραύλων SpaceX.

Με λιγότερο από το 10% των εταιρειών τεχνολογίας του Fortune 500 με επικεφαλής γυναίκες, η κ. Yaccarino θα γίνει αυτό το σπάνιο παράδειγμα γυναίκας στην κορυφή μιας μεγάλης εταιρείας τεχνολογίας, αφού θα ανέβει σταθερά στις τάξεις ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες πολυμέσων της Αμερικής.

Διαβάστε περισσότερα