Ο S&P 500 αυξήθηκε ελαφρώς την Παρασκευή, φτάνοντας το σημείο αναφοράς των 4.300 για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2022, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν σε νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα δημοσιευθούν την επόμενη εβδομάδα, μαζί με την τελευταία ανακοίνωση πολιτικής της Federal Reserve.

Ο ευρύτερος δείκτης της αγοράς κέρδισε 0,4%, ενώ ο  Nasdaq Composite προχώρησε 0,9%. Ο βιομηχανικός μέσος όρος  Dow Jones σημείωσε άνοδο 56 μονάδων ή 0,1%.

Για την εβδομάδα, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,5%, σε τροχιά για την τέταρτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο. Αυτό θα ήταν το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο σερί νικών του δείκτη από τον Αύγουστο. Ο Nasdaq ανέβηκε επίσης περίπου 0,5%, σε τροχιά για την έβδομη συνεχόμενη άνοδό του.

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο 5% μετά την είδηση ότι η General Motors θα χρησιμοποιήσει το δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της. Η μετοχή της GM ανέβηκε επίσης 0,5%.

Οι μετοχέ της DocuSign εν τω μεταξύ, σημείωσαν άλμα 7% αφού η εταιρεία ηλεκτρονικών υπογραφών ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για το πρώτο τρίμηνο.

Οι μετοχές προστέθηκαν στο πρόσφατο ράλι τους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης, με τον S&P 500 να σημειώνει το υψηλότερο επίπεδο κλεισίματός του φέτος στις 4.293, λίγο λιγότερο από το βασικό όριο των 4.300.

Οι επενδυτές πήραν θάρρος από τα σημάδια ότι ένα ευρύτερο τμήμα των μετοχών, συμπεριλαμβανομένων μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης, συμμετείχε στο πρόσφατο ράλι — αν και ορισμένοι συμμετέχοντες στην αγορά προειδοποίησαν ότι αυτά τα κέρδη μπορεί να μην διαρκέσουν.

«Δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για μια, ας πούμε, συμπίεση θέσης με θέμα την ύφεση που θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι σαν τον Αύγουστο του 2022 όταν είδατε την τελευταία άνοδο του S&P προς το 4.300 ή αν αυτό είναι κάτι που είναι βιώσιμο», σχολίασε ο επικεφαλής της τεχνικής στρατηγικής της JPMorgan. «Έτσι, αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο διχασμού», είπε.

Οι επενδυτές αναμένουν τους ΔΤΚ της επόμενης εβδομάδας και τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς.

Οι αγορές αναμένουν επί του παρόντος σχεδόν 75% πιθανότητα η κεντρική τράπεζα να σταματήσει την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Διαβάστε περισσότερα