Καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου χθες, Πέμπτη (8/6) ένας 45χρονος, ο οποίος κατηγορούταν για βαριά σωματική βλάβη σε βάρος του 72χρονου γείτονά του, καθώς τον Ιούλιο του 2020 τον δάγκωσε στη μύτη κόβοντας κομμάτι της, μετά από καυγά που είχαν για τη… θέση ενός κάδου σκουπιδιών.

Ο καυγάς που «ξέφυγε»

Οι δύο άνδρες, κάτοικοι παραθαλάσσιου χωριού του Νότιου Πηλίου, μετέφεραν πολλές φορές εναλλάξ τον συγκεκριμένο κάδο ο ένας μπροστά στην πόρτα του άλλου, ώσπου κατέληξαν στο συγκεκριμένο περιστατικό να «λύνουν» το ζήτημα με τη βία και έπειτα να καταθέτουν μηνύσεις.

Οι δύο άνδρες πιάστηκαν στα χέρια, με τον 45χρονο να δαγκώνει τον 75χρονο στο χέρι και τη μύτη του, προκαλώντας του βαθύ τραύμα, ενώ του ξερίζωσε μια τούφα από τα μαλλιά.

«Ήμουν σε αυτοάμυνα»

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως έφτασε στο σημείο να δώσει τα χτυπήματα αυτά γιατί βρέθηκε σε αυτοάμυνα, καθώς ο γείτονάς του επιτέθηκε πρώτος και τον κρατούσε ακινητοποιημένο στο έδαφος, ενώ ένιωθε πως πνιγόταν.

Μάλιστα, οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν και προβλήθηκε στη δικαστική αίθουσα βίντεο το οποίο επιβεβαίωνε τα λεγόμενά του, δείχνοντας το στιγμιότυπο της επίθεσης από την αρχή, αν και διακοπτόταν από ένα σημείο και πέρα του επεισοδίου.

Ο 45χρονος κρίθηκε ένοχος για βαριά σωματική βλάβη, παρά την εισαγγελική πρόταση για μετατροπή της κατηγορίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, για την οποία πρότεινε την ενοχή του.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Συγκατηγορούμενή του ήταν η ηλικιωμένη μητέρα του, η οποία αθωώθηκε, όπως μεταδίδει το thenewspaper.gr.

Διαβάστε περισσότερα