Σε περίπου 5.000 εργαζόμενοι στη General Motors προσφέρθηκε η επιλογή να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα αποχωρήσεων με αποζημίωση που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα για να μειώσει τον παγκόσμιο αριθμό εργαζομένων και το πάγιο κόστος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο οικονομικός διευθυντής της GM, Paul Jacobson, δήλωσε την Τρίτη ότι η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει να λάβει χρέωση περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων κατά τη διάρκεια του τριμήνου ως αποτέλεσμα του προγράμματος. Η μείωση του αριθμού προσωπικού ήταν μέρος των σχεδίων της εταιρείας να περικόψει 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε διαρθρωτικά έξοδα τα επόμενα δύο χρόνια.

Εν τω μεταξύ η General Motors είχε ανακοινώσει στις αρχές Μαρτίου ότι προτίθεται να προσφέρει εθελοντικές αποχωρήσεις στην «πλειοψηφία» των υπαλλήλων της στις ΗΠΑ, καθώς στοχεύει να περικόψει 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε διαρθρωτικά έξοδα τα επόμενα δύο χρόνια.

Η είδηση είχε τότε προκύψει σε συνέχεια επιστολής που κοινοποιήθηκε στους εργαζόμενους υπογεγραμμένη από τη διευθύνουσα σύμβουλο Mary Barra. Το «Πρόγραμμα Εθελούσιου Διαχωρισμού (Voluntary Separation Program)», ή VSP προέκυψε σε συνέχεια απόφασης τερματισμού περίπου 500 έμμισθων θέσεων παγκοσμίως.

Η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται σήμερα με απώλειες της τάξεως του 1,85% στα $35,60.

Διαβάστε περισσότερα