search

MAIN STREET

Πάνω από 300 μονάδες χάνει ο DJI σε διόρθωση του χθεσινού ράλι και σε αναμονή των θέσεων εργασίας την Παρασκευή

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υποχώρησε μέχρι και 383 μονάδες που αντιστοιχεί σε απώλειες της τάξεως του 1,1%

220420192457_sxolio-agores-dow-Jones-wall-street-omologa

Υποχώρηση για τους αμερικανικούς δείκτες σήμερα εν αναμονή των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας την Παρασκευή.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υποχώρησε 383 μονάδες που αντιστοιχεί σε απώλειες της τάξεως του 1,1%, με τη μετοχή της Salesforce να «τραβάει» καθοδικά τον δείκτη.

Η πτώση της μετοχής αγγίζει το 10,5% μετά την είδηση της αποχώρησης του ενός εκ των CEO της.

Ο S&P 500 έχασε 0,6%, ενώ ο Nasdaq Composite έχασε 0,7%.

Οι ακολούθησαν την κίνηση που προέκυψε λόγω της δημοσίευσης του Core Personal Consumption Expenditures Index (Βασικού Δείκτη Προσωπικών Καταναλωτικών Δαπανών) που παρακολουθείται προσεκτικά.

Τα στοιχεία του Οκτωβρίου έδειξαν ότι ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,2%, κάτω από τη εκτίμηση των αναλυτών για αύξηση της τάξεως του 0,3%.

Σε κάθε περίπτωση η πτώση σηματοδοτεί και μια διόρθωση από το απότομο και ευρύ ράλι της χθεσινής διαπραγμάτευσης, με τον Nasdaq Composite και τον S&P να ανακάμπτουν τα τριήμερα σερί απωλειών αφού ο Πάουελ φάνηκε να επιβεβαιώνει μια επιβράδυνση στη σύσφιξη της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

Οι επενδυτές είναι επίσης σε αναμονή των στοιχείων σχετικά με το ποσοστό ανεργίας και τους μισθούς που πρόκειται να δημοσιευθούν αύριο Παρασκευή.

Με κέρδη έκλεισε ο Νοέμβριος και για τους τρείς βασικούς αμερικανικούς δείκτες

Η Πέμπτη σηματοδοτεί την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης του Δεκεμβρίου, με τους βασικούς αμερικανικούς δείκτες να κλείνουν τον Νοέμβριο κερδισμένοι.

Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 4,37% — ο δεύτερος θετικός μήνας του για πρώτη φορά μετά από ένα τρίμηνο σερί που έληξε τον Δεκέμβριο του 2021.

Ο S&P 500 και ο Dow σημείωσαν άνοδο 5,38% και 5,67%, αντίστοιχα, για να ολοκληρώσουν τον δεύτερο μήνα των κερδών τους πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2021.

Μένει να διαπιστωθεί που θα κλείσει η σημερινή διαπραγμάτευση για τους τρείς δείκτες.

Διαβάστε ακόμη: