Ο τέως Πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ίμραν Χαν, δέχθηκε μία σφαίρα στο πόδι, σύμφωνα με διεθνή Μέσα ενημέρωσης. Οι υποστηρικτές του πολιτικού κάνουν λόγο για «απόπειρα δολοφονίας» εναντίον του, σύμφωνα με το Sky.

Ένοπλος άνδρας «άνοιξε» πυρ εναντίον του Ίμραν Χαν, ενώ πραγματοποιούσε ομιλία σε συγκέντρωση στο Γουαζιραμπάντ. Η ομάδα ασφαλείας τον απομάκρυνε αμέσως από το σημείο, με πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν απειλείται η ζωή του.

Συνοδευόμενος από εκατοντάδες υποστηρικτές του, ο Χαν ξεκίνησε με αυτοκινητοπομπή πριν από έξι ημέρες από τη Λαχόρη, με τελικό προορισμό το Ισλαμαμπάντ.

Πρόκειται για προσπάθεια να πιέσει πολιτικά την κυβέρνηση, ώστε να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Μεγάλο πλήθος είχε συγκεντρωθεί για να ακούσει την ομιλία και δημοσιογράφος του βρετανικού δικτύου είχε μόλις μιλήσει μαζί του, για τις απειλές που δέχεται. Ωστόσο, είχε περιγράψει την πορεία ως «ειρηνική διαμαρτυρία».

«Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο. Δημιουργήθηκε πανικός, ο κόσμος έφευγε βιαστικά. Κανένας δεν μπορούσε να καταλάβει όσα ακριβώς εκτυλίσσονταν» τόνισε η δημοσιογράφος, Κορντέλια Λιντς.

Διαβάστε ακόμη: