search

UNDERCOVER

Παίζουν τα ρέστα τους στην τελική ευθεία – Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές, το Χρηματιστήριο, οι Έλληνες αγοραστές και οι στόχοι των κομμάτων – Πάνω από 10 δις. τα καθαρά κέρδη (με στοιχεία του 2022) για 100 εισηγμένες *Οι φήμες για Γεραπετρίτη Επίτροπο και η δυσαρέσκεια στο Μαξίμου για τον Μαργαρίτη Σχοινά, o οποίος όχι μόνο δεν βοήθησε προεκλογικά αλλά συμμετείχε στις «συνωμοσίες» ως υποψήφιος πρωθυπουργός κοινής αποδοχής – Πήγε να «προλάβει» καταστάσεις με τη συγκέντρωση της ΝΔ στις Βρυξέλλες *ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ: Το ΣΕΦ εδώ και τώρα στον Ολυμπιακό – Αυτή είναι η νέα σελίδα στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας – Η ασέβεια και η προσβολή των κυβερνώντων στην κορυφαία ομάδα της Ευρωλίγκας από το 2010 μέχρι σήμερα *Στο αρχείο έθεσε η Αρχή για το ξέπλυμα την υπόθεση Βελόπουλου μετά τις καταγγελίες του Αντ. Μυλωνάκη για 500 ευρώ «μαύρα» τον μήνα – Άνοιξαν και ελέχθησαν τραπεζικοί λογαριασμοί και κινήσεις *Δύο πρώην προφυλακισμένοι επιχειρηματίες, σε άλλες εποχές έκαστος, «πλούτισαν» διά μέσω της αγοραπωλησίας και μεταφοράς πετρελαίου από την Ρωσία προς τη Δύση και την Μέση Ανατολή!

Όλα όσα συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες σε επιχειρήσεις, τράπεζες, χρηματιστήριο, ανεξάρτητες αρχές, πολιτικά γραφεία και εξωθεσμικά κέντρα για να μην μένεις στο σκοτάδι!

Σε ασκήσεις ισορροπίας καλούνται να επιδοθούν οικονομία και αγορά, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, διανύει τις δύο τελευταίες και πλέον κρίσιμες ως διαφαίνεται εβδομάδες.

Τα κομματικά επιτελεία έχουν πάρει θέσεις μάχης και διασταυρώνουν τα ξίφη τους και αυτό όπως είναι επόμενο επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Οι διαφορετικές στοχεύσεις των κομματικών επιτελείων και οι επιδιώξεις που υποκρύπτουν δημιουργούν την αίσθηση ότι σχεδόν τα πάντα βρίσκονται σε κατάσταση κινούμενης άμμου, κάτι που εντείνει τη σύγχυση σε τουλάχιστον εκείνα τα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας και της κοινής γνώμης που έχουν συνηθίσει να ερμηνεύουν τις εξελίξεις με το φαίνεσθαι και όχι με το είναι.

Στην κατεύθυνση αυτή συντείνει και η εντυπωσιολογία σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Ευτυχώς όλα αυτά έχουν ημερομηνία λήξεως, την ημέρα των εκλογών.

Όταν κλείσουν οι κάλπες οι πολιτικές δυνάμεις θα κληθούν να «κάνουν ταμείο» και να απαντήσουν στο ένα και μοναδικό ερώτημα.

Πως θα κυβερνηθεί από την επομένη ημέρα η χώρα, εφόσον βέβαια το άθροισμα των βουλευτών θα μπορέσει να προσφέρει κυβερνητική λύση;

Τότε οι πολιτικές δυνάμεις θα κληθούν να αποδείξουν ότι βάζουν το μέλλον της χώρας, υπεράνω κάθε στενής προσωπικής , παραταξιακής ή άλλης ιδιοτέλειας.

Axia Research: Tα σενάρια για τις εκλογές Μαΐου και Ιουλίου

Καθένας με τον …πόνο του

Προς το παρόν οι πιθανότητες να υπάρξει κυβερνητική λύση, την επομένη των εκλογών δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Όμως δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής το γεγονός ότι και τα τρία μεγάλα πολιτικά κόμματα έχει τους λόγους του, να καλοβλέπουν το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από τις εκλογές της μεταπροσεχούς Κυριακής.

Με βάση την προεκλογική επιχειρηματολογία η ΝΔ επιδιώκει μονοκομματική κυβέρνηση.

Πρόκειται για επιλογή στην οποία οδηγήθηκε το κυβερνών κόμμα εξαιτίας μιας δύσκολα ερμηνεύσιμης πολιτικής τακτικής, που το στερούν – πρόσκαιρα; – από την αξιοποίηση φίλιων δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου.

Το ερώτημα που τίθεται πόσο θα αντέξει μια μονοκομματική κυβέρνηση , τους επόμενους μήνες ενώπιον πλήθους προβλημάτων που απαιτούν γενναίες συναινέσεις.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβισμένος σε μια τακτική πρόταξης αναχωμάτων προκειμένου να αποκλείσει «διολίσθηση» ψηφοφόρων προς διαφορετικές κατευθύνσεις έχει επιπλέον να αντιμετωπίσει εσωτερικές αντιθέσεις , που μπορεί προεκλογικά να μην γίνονται αισθητές ή και σκοπίμως να αποκρύπτονται, όμως θα εμφανιστούν την επαύριο των εκλογών και θα θελήσουν να έχουν διακριτή θέση επί των εξελίξεων.

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται και το ΠΑΣΟΚ.

Παρά τις προσπάθειες των τελευταίων μηνών η ηγεσία του μοιάζει να μην μπορεί να εκφράσει το όλον της παράταξης επιδιδόμενη για αυτό το λόγο σε κινήσεις ισορροπιών μεταξύ διαφορετικών αντιλήψεων, γεγονός που θολώνει την τελική πολιτική πρόταση μιας κυβέρνησης με σοσιαλδημοκρατικά προστάγματα.

Αναγκαία η επέκταση αναστολής δόσεων των δανείων

Στοπ στα μέτρα στήριξης

Έτσι εμφανίζεται σήμερα το εγχώριο πολιτικό σκηνικό στα τρία μεγάλα κόμματα ( λόγο θα έχουν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις με το βάρος που θα του προσδώσει η λαϊκή ετυμηγορία ), από τα οποία πρόκειται να προκύψει η κυβέρνηση της επόμενης μέρας, έχοντας να αντιμετωπίσει μια νέα πραγματικότητα που θα εμπεριέχει και επάνοδο σε κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Η προχθεσινή αναφορά της Κριστίν Λαγκάρντ ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να αποσύρουν τα μέτρα στήριξης δεν μπορεί να παραβλέπεται.

Θετικό πάντως κρίνεται το γεγονός ότι αν και οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν κάτι αχνοφαίνεται στο μέτωπο των επιτοκίων.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεδομένων των υψηλών πληθωριστικών πιέσεων, η κ. Λαγκάρντ ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε να αυξήσει τα τρία επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ επισήμανε ότι η απόφαση ήταν «σχεδόν ομόφωνη» και ότι όλοι συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία η αύξηση επιτοκίων.

«Δεν θα κάνουμε παύση» τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ, λέγοντας ότι η ΕΚΤ έχει ακόμα δρόμο να διανύσει.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ αύξησε όπως αναμενόταν ευρέως τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, διαμορφώνοντας το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων στο 3,25%, το επιτόκιο πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης στο 3,75% και της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο 4%.

Γόρδιος δεσμός με τις εγγυήσεις του «Ηρακλή» - Μας…σώζει η Ιταλία

Τι αλλάζει σε δάνεια – καταθέσεις

Οι εξελίξεις αυτές θα έχουν άμεση επίδραση στο κόστος χρήματος στη χώρα μας.

Δύο είναι οι κατηγορίες δανειοληπτών που δεν έχουν να φοβούνται τίποτα από τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική:

  • Όσοι αποπληρώνουν δάνεια σταθερού επιτοκίου
  • Όσοι έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο με ενέχυρο σε ακίνητο, το οποίο ήταν εξυπηρετούμενο μέχρι και το τέλος Απριλίου. Οι τράπεζες ενεργοποίησαν αυτήν την εβδομάδα μία νέα δράση παγώματος των κυμαινόμενων επιτοκίων στις χορηγήσεις της κατηγορίας για διάστημα ενός έτους.

Ουσιαστικά μετέτρεψαν τα συγκεκριμένα προγράμματα σε σταθερού επιτοκίου για τους επόμενους 12 μήνες.

Από την άλλη πλευρά όμως, όλα τα υπόλοιπα υφιστάμενα δάνεια που είναι συνδεδεμένα με οποιονδήποτε ευρωπαϊκό δείκτη αναφοράς θα ακριβύνουν.

Σε όσα το κόστος εξαρτάται από το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ η άνοδος θα είναι της τάξης των 25 μονάδων βάσης.

Στον αντίποδα, με ενδιαφέρον αναμένουν οι καταθέτες τις κινήσεις των τραπεζών στους λογαριασμούς προθεσμίας, όπου τα επιτόκια παραμένουν κολλημένα στα ίδια επίπεδα από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τον τελευταίο κύκλο αναπροσαρμογών στις αποδόσεις των προϊόντων της κατηγορίας, οι τοποθετήσεις από τα νοικοκυριά έχουν διαμορφωθεί σε υψηλά πολλών ετών.

Μέσα σε ένα δίμηνο (Φεβρουάριος – Μάρτιος 2023) οι καθαρές εισροές σε προθεσμιακές καταθέσεις έχουν ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ.

Από τις τράπεζες σημειώνουν ότι η άνοδος θα ήταν μεγαλύτερη εάν δεν υπήρχε η προσδοκία για νέες αναπροσαρμογές των αποδόσεων.

Τι συμβαίνει με την χρηματιστηριακή αγορά; Στάση αναμονής κρατούν οι ξένοι επενδυτές

Έπιασε τα …100 το χρηματιστήριο

Με βάση τις εξελίξεις σε μακροοικονομικό επίπεδο στα ενδότερα της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, τα θετικά νέα επικρατούν κατά κράτος εγγράφοντας σημαντικές υποθήκες για το μέλλον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2022 πάνω από 10 δισ. ευρώ ήταν τα καθαρά κέρδη για… 100 εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αφού από τις 120 που δημοσίευσαν αποτελέσματα μέχρι και αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, μόλις οι… 20 εμφάνισαν ζημίες!

Η πλειονότητα των εισηγμένων ανταποκρίθηκε θετικά στις προκλήσεις και, παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις -κορονοϊός, ενέργεια, πληθωρισμός και αύξηση των επιτοκίων, ο πόλεμος στην Ουκρανία, που απετέλεσε απειλή στις αρχές της προηγούμενης χρήσης-, κατάφεραν να καλύψουν τα έξοδα και να εμφανίσουν ισχυρά κέρδη.

Η χρονιά που τρέχει έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς και ειδικά για όσες δραστηριοποιούνται στον τουρισμό ή σε κλάδους που επηρεάζονται θετικά από την τουριστική βιομηχανία.

Πολύ ευνοϊκά εξελίσσονται τα πράγματα και για τις εταιρίες που έχουν ειδικό βάρος στους δείκτες και επηρεάζουν ως εκ τούτου τις κινήσεις των μεγάλων παικτών.

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε χθες εξομαλυμένα κέρδη ανά μετοχή ύψους 0,15 ευρώ ανά μετοχή και απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων 13%, πάνω από τις πρώτες εκτιμήσεις για το 2023, παρουσίασε η Πειραιώς για το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Το σύνολο των καθαρών κερδών πλέον εκτάκτων που αντιστοιχεί στους μετόχους διαμορφώνεται σε 521 εκατ. ευρώ για το α τρίμηνο.

Επίσης στην αρχή της βδομάδας η Μytilineos ανακοίνωσε για το ά τρίμηνο σημαντική αύξηση 113% στα καθαρά κέρδη, τα οποία μετά από δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 143 εκατ. έναντι 67 εκατ. ευρώ το A’ τρίμηνο του 2022. Αντίστοιχα, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 1,04, ευρώ αυξημένα κατά 109% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Οι φήμες για Γεραπετρίτη Επίτροπο, η δυσαρέσκεια για τον Μαργαρίτη Σχοινά

Οι φήμες για Γεραπετρίτη Επίτροπο και η δυσαρέσκεια στο Μαξίμου για τον Μαργαρίτη Σχοινά

Η πρόσφατη παρέμβαση του Αντιπροέδρου προώθησης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά σε προεκλογική – κομματική συγκέντρωση της ΝΔ στις Βρυξέλλες, εμπεριέχει μεγάλη ίντριγκα, μυστικές διαδρομές και πολύ παρασκήνιο!

Και σε κάθε περίπτωση η υπόθεση δεν είναι αυτή που φαίνεται προς τα έξω…

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς ως γνωστόν είναι ένα πρόσωπο που δεν είναι καθόλου αρεστό στα κυβερνητικά κλιμάκια και ακόμη περισσότερο στο Μαξίμου!

Από το περιβάλλον του πρωθυπουργού εκπορεύεται μια έντονη δυσαρέσκεια ως προς τον τρόπο που κινείται ο Μαργαρίτης Σχοινάς πολιτικά, καθώς εδώ και αρκετό καιρό μέσω επιλεκτικών διαρροών στον «έγκυρο» και «παραδοσιακό» Τύπο, κυρίως της Δεξιάς, εφέρετο ως ένας εκ των βασικών υποψηφίων για πρωθυπουργός κοινής αποδοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποσπάσει αυτοδυναμία!

Δηλαδή ο Μαργαρίτης Σχοινάς, στενός φίλος και συνομιλητής του Διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά (ο οποίος μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα, είδε και τον Μητσοτάκη) είναι ένας πολιτικός πάταγων ο οποίος ουδέποτε στήριξε ή βοήθησε την ΝΔ, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ επί εποχής Γιούνκερ, που επιπροσθέτως φέρεται να υπονομεύει τον αρχηγό της ΝΔ και να περιλαμβάνεται μεταξύ εκείνων που θέλουν να του φάνε την πρωθυπουργική καρέκλα σε κυβέρνηση συνασπισμού ή προσωπικοτήτων αν δεν επιτύχει να κατακτήσει την αυτοδυναμία!

Αλλά και πέραν αυτού, ο Μαργαρίτης Σχοινάς εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν έχει κάνει καμία κίνηση στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε βαθμό που να έχουν εξοργιστεί τόσο οι ανωτάτου επιπέδου κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όσο και ο στενός περίγυρος του Μεγάρου Μαξίμου!

Ιδίως μάλιστα από τη στιγμή που ο Μαργαρίτης Σχοινάς στηρίχθηκε από την ΝΔ όσο κανείς, σε όλο το τελευταίο διάστημα που ο Αντιπρόεδρος μπήκε στο μάτι του κυκλώνα για πιθανές σχέσεις με το Κατάρ και γενικότερα τον αραβικό κόσμο!

Γεραπετρίτης: Η χώρα δεν αντέχει να πάμε σε μια προεκλογική περίοδο ενός έτους

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι κατά την επίσημη επίσκεψη του Μπιν Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα ο Μαργαρίτης Σχοινάς όπως και η Εύα Καϊλή ήταν μεταξύ των στενών και περιορισμένων προσώπων που συνέφαγαν στον Αστέρα Βουλιαγμένης με τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας!

Υπό αυτό το πρίσμα, άρχισε να διακινείται μια έντονη φημολογία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εάν επανεκλεγεί θα «καθαιρέσει» τον «αχάριστο» Σχοινά η θητεία του οποίου λήγει τον Μάιο του 2024 και στη θέση του θα τοποθετήσει ως Επίτροπο τον Γ. Γεραπετρίτη, σημερινό Υπ. Επικρατείας ο οποίος την ώρα τούτη προαλείφεται για πολύ σοβαρό υπουργικό χαρτοφυλάκιο μετεκλογικά!

Πολύ έγκυρες και εκ των έσω πηγές αναφέρουν ότι και ο Γ. Γεραπετρίτης στο στενό του περιβάλλον φέρεται να επιβεβαιώνει τις φήμες αυτές, εντελώς ανεπισήμως φυσικά όπως είναι ευνόητο!

Όπως ήταν αναμενόμενο οι φήμες για Επίτροπο Γεραπετρίτη καθώς και η δυσαρέσκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά, έφθασαν στα αυτιά του Σχοινά, ο οποίος προσπαθώντας να «προλάβει καταστάσεις» έσπευσε να συμμετάσχει στην προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ Βρυξελλών, ευελπιστώντας να κατευνάσει την οργή του Μαξίμου προς το πρόσωπο του!

Τα κατάφερε; Δεν νομίζω, όπως μου μεταφέρουν οι πηγές μου!

Και στο μεταξύ ο «καθηγητής» – «έγκριτος» νομικός του Μαξίμου, γυαλίζει την βαλίτσα για Κομισιόν!

Αφού προηγουμένως περάσει από υπουργικό πόστο εκτός Μαξίμου.

ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ: Το ΣΕΦ εδώ και τώρα στον Ολυμπιακό – Αυτή είναι η νέα σελίδα στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας – Η ασέβεια και η προσβολή των κυβερνώντων στην κορυφαία ομάδα της Ευρωλίγκας από το 2010 μέχρι σήμερα

Έχουμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή αυτής της στήλης και η άποψη μας είναι δεδομένη, ότι για να μεγαλώσει ο ελληνικός αθλητισμός, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τα υπόλοιπα αθλήματα, χρειάζονται υποδομές!

Και είμαστε σύμφωνοι, το αποδεχόμαστε, όλες οι ομάδες να αποκτούν δικά τους γήπεδα! Έτσι πρέπει, αυτός είναι ο δρόμος!

Ωστόσο στην παρούσα φάση είμαστε αυτόπτες μάρτυρες μιας ασύλληπτης και πρωτοφανούς αδικίας που εστιάζει επάνω στον μπασκετικό Ολυμπιακό ο οποίος ενώ θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση από την Πολιτεία, αδικείται συστηματικά και κατάφορα.

Και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν αποκτήσει γήπεδα από την Πολιτεία και τη σημερινή κυβέρνηση!

Ο Παναθηναϊκός αποκτά γήπεδο στο ποδόσφαιρο, στον Ελαιώνα μέσω της διπλής ανάπλασης, μιας ολόκληρης διαδικασίας νομικής και πολεοδομικής που ακολουθήθηκε ούτως ώστε το τριφύλλι να αποκτήσει σύγχρονη έδρα!

Ταυτοχρόνως η Πολιτεία υπέγραψε την παραχώρηση για 49 χρόνια του ΟΑΚΑ στον μπασκετικό Παναθηναϊκό!

Αντίστοιχα τα ίδια ισχύουν και με την ΑΕΚ! Γήπεδο στο ποδόσφαιρο (Αγιά Σοφιά), γήπεδο και στο μπάσκετ (Λιόσια)!

Ορθώς επαναλαμβάνω όσον αφορά τα επί της αρχής!

Ασέβεια και προσβολή στην κορυφαία της Ευρωλίγκας από το 2010 μέχρι σήμερα!

Διερωτώμαι λοιπόν: πως είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός με 3 κορυφαίους ευρωπαϊκούς τίτλους, η κορυφαία ομάδα του ευρωπαϊκού μπάσκετ την δεκαετία 2010-2020 με 5 τελικούς και 2 κατακτήσεις της Ευρωλίγκας, να μην έχει δικό του γήπεδο και η πολιτεία, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εν προκειμένω, να τον κοροϊδεύει «ψιλό γαζί»;

Πως είναι δυνατόν την ώρα τούτη που όλοι ανεξαιρέτως έχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αποκτήσει γήπεδο αποσπώντας τη συγκατάθεση της κυβέρνησης, ο Ολυμπιακός που τερμάτισε πρώτος στην Ευρωλίγκα (κανονική διάρκεια) πραγματοποιώντας έναν μοναδικό άθλο όλων των εποχών, να παραμένει άστεγος;

Όταν οι κυβερνώντες έχουν αυτή τη συμπεριφορά στην κορυφαία ομάδα της Ευρώπης την ώρα τούτη, που βρίσκεται ένα βήμα πριν το Final Four, κάνει αλλεπάλληλα sold out στο ΣΕΦ και έχει πραγματοποιήσει πέρυσι τον Μάιο την μεγαλύτερη εκτός έδρας μετακίνηση όλων των εποχών στο Βελιγράδι (12.000 φίλαθλοι!!!), είναι σαν να δείχνουν μια ασέβεια και υποτίμηση στον πιο ιστορικό σύλλογο της Ελλάδος που αριθμεί 5 εκατομμύρια οπαδούς, δηλαδή την μισή Ελλάδα!

Δεν αντιλαμβάνονται προφανώς οι κυβερνώντες ότι κάνοντας τα χατίρια όλων των άλλων (και καλά κάνουν δεν είμαστε κομπλεξικοί) αλλά πετώντας στην άκρη τον Ολυμπιακό, φέρνουν απέναντι τους την μισή Ελλάδα!

Το ήθος, το σθένος των Αγγελόπουλων και η ηθική και ιστορική δικαίωση του ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!

Η διοίκηση του μπασκετικού Ολυμπιακού, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, έχουν δείξει στην πράξη μέσα από την ιστορική διαδρομή τους που άλλαξε τον ρουν του ελληνικού μπάσκετ, ότι μολονότι είναι κύριοι και απολύτως αξιοπρέπεια, χωρίς να μετέρχονται ποτέ μεθόδους έξω από τα όρια, ξέρουν να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του Ολυμπιακού με μάχες ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ, μη υπολογίζοντας προσωπικές επιπτώσεις!

Και η ίδια η ζωή έχει καταδείξει ότι οι μάχες ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ φέρνουν αποτέλεσμα, καθώς το δίκαιο αργά ή γρήγορα θα επικρατήσει, είναι μοιραίο και νομοτελειακό!

Είμαι σε θέση να γνωρίζω τις προσπάθειες του Παναγιώτη και του Γιώργου για το γήπεδο! ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ! Αυτή είναι η νέα σελίδα στη σύγχρονη ιστορία μας…

Επειδή είμαι σε θέση να γνωρίζω τις προσπάθειες που καταβάλουν τα τελευταία χρόνια ο Παναγιώτης και ο Γιώργος για την οριστική απόκτηση γηπέδου, αλλά και επειδή είμαι σε θέση να γνωρίζω πως ορισμένοι απερίγραπτοι πολιτικοί παράγοντες έχουν σκόπιμα και με δόλο υπονομεύσει την απόκτηση έδρας για τον Ολυμπιακό, τον οποίο θέλουν να βλέπουν μέσα από τα κόμπλεξ τους ζητιάνο και επαίτη, είμαι βέβαιος πια ότι οδηγούμαστε σε μια αντιπαράθεση μέχρις εσχάτων!

ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ λοιπόν, ανοίγουμε μια νέα σελίδα στην ερυθρόλευκη ιστορία μας που έχει γραφτεί μέσα από μάχες για την προάσπιση των αξιών μας, των ηθικών μας αρχών, του δίκαιου, του καλού, των συμφερόντων του συλλόγου μας!

Στο Κάουνας ας γίνει η αρχή! ΟΛΟΙ στο final four και στον τελικό στις 21 Μαΐου!

Στο αρχείο έθεσε η υπόθεση Βελόπουλου μετά τις καταγγελίες του Αντ. Μυλωνάκη για 500 ευρώ «μαύρα» τον μήνα

Στο αρχείο έθεσε η Αρχή για το ξέπλυμα την υπόθεση Βελόπουλου μετά τις καταγγελίες του Αντ. Μυλωνάκη για 500 ευρώ «μαύρα» τον μήνα – Άνοιξαν και ελέχθησαν τραπεζικοί λογαριασμοί και κινήσεις!

Μετά από διεξοδικό έλεγχο ο οποίος προκλήθηκε από τις καταγγελίες του βουλευτή της Ελληνικής λύσης Αντώνη Μυλωνάκη ότι έδινε 500 ευρώ το μήνα «μαύρα» στον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Βελόπουλο, η Αρχή για το ξέπλυμα κατά την συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Τετάρτης 10 Μαΐου, έθεσε την υπόθεση οριστικά στο Αρχείο.

Ο φάκελος Βελόπουλου έκλεισε οριστικά, καθώς μετά από το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών ως φυσικό πρόσωπο και τον έλεγχο πάσης φύσης κινήσεων, καταθέσεων, αναλήψεων και τυχόν εμβασμάτων, δεν προέκυψε «μαύρο χρήμα», ούτε κάποια άλλη τυχόν παράνομη ενέργεια, γεγονός που οδήγησε την ανεξάρτητη Αρχή κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας να θέσει την υπόθεση του πολιτικού αρχηγού στο Αρχείο!

Γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς η «αθώωση» Βελόπουλου μετά τις καταγγελίες Μυλωνάκη, κρίνεται ως καθιστική υπό την έννοια ότι ο αρχηγός της Ελληνικής λύσης, που βάσει των δημοσκοπήσεων μπαίνει έστω δύσκολα στην Βουλή, μπαίνει απολύτως καθαρός στην τελική ευθεία 10 ημέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου!

Δύο πρώην προφυλακισμένοι επιχειρηματίες, σε άλλες εποχές έκαστος, «πλούτισαν» διά μέσω της αγοραπωλησίας και μεταφοράς πετρελαίου από την Ρωσία προς τη Δύση και την Μέση Ανατολή…

Δύο πρώην προφυλακισμένοι επιχειρηματίες, σε άλλες εποχές έκαστος, «πλούτισαν» διά μέσω της αγοραπωλησίας και μεταφοράς πετρελαίου από την Ρωσία προς τη Δύση και την Μέση Ανατολή…

Μαθαίνω ότι δύο πρώην προφυλακισμένοι επιχειρηματίες, που οι υποθέσεις τους προκάλεσαν αίσθηση στο πανελλήνιο την εποχή που εξελίχθηκαν, φέρονται να «πλούτισαν» εσχάτως, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξαν οι αξιοσέβαστοι εφοπλιστές του τόπου, όπως ο Γιώργος Οικονόμου, ο Θανάσης Μαρτίνος και άλλοι (πάρα) πολλοί, διά μέσω αγοραπωλησίας και μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου από τα ρωσικά λιμάνια στη Δύση και την Μέση Ανατολή!

Ο εν λόγω δρόμος του εύκολου και «ανήθικου» χρήματος, παραβιάζοντας τις κυρώσεις της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών, που χρηματοδοτεί ουσιαστικά την Ρωσία όσον αφορά την ενίσχυση του οπλοστασίου της εναντίον της Ουκρανίας και της παγκόσμιας ειρήνης, καθιστά «βαθύπλουτους» τους σύννομους πειρατές, όψιμους και θεσμικούς, που εκμεταλλεύονται μια τραγική συγκυρία για την ανθρωπότητα προκειμένου να πλουτίσουν και να κερδοσκοπήσουν!

Φαινόμενα των καιρών… και μιας κοινωνίας σε πλήρη κατάπτωση …

Ο βουλευτής - απόφοιτός λυκείου που θέλει να γίνει ...Υπουργός!

Ο βουλευτής – απόφοιτος λυκείου που θέλει να γίνει …Υπουργός!

Ποιος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος που εκλέγεται σε νομό της ανατολικής Μακεδονίας επικαλούμενος την προσωπική σχέση που -υποτίθεται πως- είχε κάποτε με τον πρωθυπουργό πολιτεύεται ως άλλος «Γκρούεζας» (για να θυμηθούμε του ρουσφετολόγους κομματάρχες άλλων εποχών) υποσχόμενος «τον ουρανό με τα άστρα» στους ψηφοφόρους του ενημερώνοντας τους πως ΑΥΤΗ τη φορά εφόσον βγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τον υπουργοποιήσει.

Εκείνοι βέβαια που κάποτε τον «μακάριζαν», τώρα είναι έτοιμοι να τον μαυρίσουνε.

Αν είχε ο καημένος κι ένα πτυχίο, σίγουρα θα βοηθούσε στα φιλόδοξα σχέδια του.

Με απολυτήριο Λυκείου, υπουργός στις μέρες μας, κάπως δύσκολο….

Διαβάστε περισσότερα